Rectificare bugetară la Sectorul 2: Au fost tăiate din bursele de merit, în schimb se dau bani în plus pentru consultanță și aproape 13 milioane lei pentru controversata firmă Supercom

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Vineri, 27 noiembrie 2020, 15:18 Economie | Companii


Gunoi în Sectorul 2
Foto: Hotnews
 documente
(27 Nov 2020) PDF, 57MB
​"Trebuie să le explicăm copiilor ce este aceea solidaritate socială"- astfel a justificat un consilier local de la Sectorul 2 decizia de tăiere a burselor de merit pentru elevii cu medii cuprinse între 9.00 și 9.50, pentru a majora, în schimb, bursele sociale. Practic, Consiliul Local a tăiat de la unii elevi, peste 4.400, pentru a le suplimenta pe cele sociale, susținând că nu au fost identificate sumele necesare pentru păstrarea acelor burse de merit la nivelul inițial. Pe de altă parte, același Consiliu a găsit bani în plus pentru servicii de consultanță, 310 mii lei, și o suplimentare a bugetului pentru servicii de salubritate cu uriașa sumă de 12,8 milioane lei.

Vezi
aici rectificarea bugetară Sector 2

Mai exact, Consiliul Local Sector 2 a aprobat joi o rectificare bugetară, în urma căreia s-au tăiat bani din mai multe zone, suplimentându-se bugetul pentru servicii de salubritate cu 12,8 milioane lei. Banii se duc spre controversata firmă Supercom, care de peste 20 de ani este plătită pentru servicii de salubritate din Sectorul 2, un sector considerat a fi cel mai murdar dintre toate cele șase. Supercom, care înghite anual multe milioane de lei din bani publici, nici nu mai are licență de operare.

În prezent este în desfășurare o licitație pentru un contract pe încă 7 ani, în valoare de 1,15 miliarde de lei, firma Supercom fiind favorizată să-l câștige. Supercom este deținută de un fost senator PSD, Ilie Ciuclea. Între timp, așa fără licență, această companie primește în continuare bani pentru servicii de salubritate inexistente. Cum este justificată această sumă de 12,8 milioane de lei pe care Supercom ar urma să o primească? Supercom ar fi prestat servicii la începutul pandemiei, de spălare a unor străzi cu detergent. Au fost, într-adevăr, spălate câteva străduțe, foarte puține la număr, fiind o acțiune cu care fostul viceprimar Dan Cristian Popescu a defilat în campania electorală.

UPDATE Într-o discuție pe Facebook cu locuitorii Sectorului 2, primarul Radu Mihaiu a spus că a trebuit să suplimenteze bugetul pentru Supercom fiindcă acesta a epuizat toți banii în 10 luni. Și dacă nu ar suplimenta bugetul, nu s-ar mai face curățenie în Sectorul 2.

Pentru mai multe amănunte despre Supercom și mizeria din Sectorul 2, citește:

În rectificarea bugetară a Consiliului Local Sector 2 a mai fost trecută o suplimentare de buget de 310 mii lei pentru servicii de consultanță: 155 mii lei pentru "consultanță organizațională la nivelul Sectorului 2" și 155 mii lei pentru "consultanță în domeniul urbanism și arhitectură prin organizarea unui concurs de soluții". Noii consilieri spun că trebuie să angajeze o firmă pentru un audit la nivelul primăriei.

În schimb, nu au fost găsite suficienți bani pentru acoperirea burselor de merit primite de elevii cu medii între 9.00 și 9.50, la nivelul inițial. Până acum, aceștia primeau 200 de lei, însă Primăria a redus bursa la 155 lei. În schimb, au suplimentat bursele sociale cu 50 de lei, ajungând la 350 lei pentru elevii din familii cu venituri reduse și pentru orfani. A fost suplimentat bugetul pentru burse cu 6 milioane lei, însă nu s-au mai găsit bani și pentru ca acele burse de merit să rămână la nivelul inițial.

"A fost un efort destul de mare să găsim banii pentru aceste burse, pentru că în vechiul buget, în bugetul de la începutul anului, aceşti bani nu fuseseră prevăzuţi. (...) Următorul pas după găsirea acestor 6 milioane - care ar fi putut să acopere grilele votate anul trecut - a fost să vedem dacă ele sunt corect aşezate sau dacă putem să le reechilibrăm şi, uitându-ne pe aceste burse, am considerat că noi, ca executiv, ar trebui să sprijinim în primul rând performanţa adevărată, cea atestată de concursurile naţionale, cu precădere faţă de cele care se întâmplă doar la nivelul şcolii şi, în al doilea rând, să sprijinim persoanele care au cu adevărat nevoie, persoanele cu venituri mici", a declarat Radu Mihaiu (USR), noul primar al Sectorului 2, potrivit Agerpres. Acesta a mai spus că "Pentru aceste reechilibrări a fost nevoie să scădem puţin bursele din altă parte".

Anda Badea, consilier local USR, consideră că cei cu bursele tăiate trebuie să învețe ce înseamnă solidaritatea, ca să înțeleagă astfel de ce pentru majorarea burselor sociale a fost nevoie de reducerea celor de merit. "Le explicăm copiilor ce este aceea solidaritate socială și că pentru unii dintre semenii lor, banii aceia contează", așa a răspuns consilierul local Anda Badea, întrebată de un cetățean, pe Facebook, cum îi poate explica unui copil faptul că i-a fost tăiată bursa de merit.Click pentru a deschideCiteste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

13589 vizualizari

 • -4 (12 voturi)    
  Li se pare normal, (Vineri, 27 noiembrie 2020, 15:30)

  Ozmo [utilizator]

  scoala nu este de viitor! Traiasca PeNaLii !!!
  Bravos penelistor! Tineti-o tot asa!
  • +1 (11 voturi)    
   Ce legatura are sula cu prefectura (Vineri, 27 noiembrie 2020, 15:53)

   Ephemeris [utilizator] i-a raspuns lui Ozmo

   Esti postac pesedist? Articolul e clar ca nu l-ai citit.
 • +5 (9 voturi)    
  Madam Badea cam face USRul de rusine (Vineri, 27 noiembrie 2020, 15:41)

  UnOarecare [utilizator]

  cu asemenea justificari. Eu inteleg ideea dar chiar nu cred ca asta era singura solutie!
 • +4 (6 voturi)    
  sifonarea continua (Vineri, 27 noiembrie 2020, 15:44)

  oaresicare [utilizator]

  Furtul banilor publici continua, ca vin alegerile si e foame mare. Zilele trecute Politia rutiera impreuna cu Politia locala au avut mare actiune comuna in zona str B Vacarescu - Calea Floreasca. Nu fluidizare trafic, nu amenzi pentru vehicole parcate pe treceri sau in staii de autobuz, cum sunt in fiecare zi. Ei blocau parcarile de pe str Comandor Eugen Botez ''pentru ca va trece masina Supercom sa spele strada''. Alaturi, str Mihaila Radu e distrusa din iulie, cand Terzin srl, una din firmele de casa, a distrus carosabilul si tratoarele recnet reparate ca sa schimbe bordurile si sa puna pavele, lucrare nici azi terminata.
 • -3 (9 voturi)    
  Raman valorile fara burse (Vineri, 27 noiembrie 2020, 16:35)

  mariai [utilizator]

  Deci burse de merit pentru ce? Pentru scoala online? Nu am luat in liceu medie mai mica de 9,4, insa bursa de merita se acorda la peste 9,8. Nu am primit niciodata niciun leu de la PS2. Nu inteleg care naiba e drama!!! Trebuie neaparat sa impingeti discutia in niste populisme fara substanta?! Vai, s-au taiat brusele valorilor, viitorului Romaniei =)))) you jokin???
 • +2 (4 voturi)    
  Experiment: (Vineri, 27 noiembrie 2020, 18:03)

  unins [utilizator]

  Un profesor de economie de la un colegiu a declarat că nu a picat vreodată pe cineva la examen, dar a picat odată o grupă întreagă. Acea clasă a insistat că socialismul este funcţional şi că nimeni nu ar trebui să fie sărac şi nimeni bogat, toata lumea EGALĂ!
  Profesorul le-a spus, “OK, vom face în grupa aceasta un experiment asupra socialismului.
  Se va face media tuturor notelor, şi fiecare va primi aceeaşi notă, astfel încât nici unul nu va pica şi nici unul nu va primi nota 10.” După primul test, notele au fost adunate şi împărţite la numărul de studenţi, şi toţi au primit nota 8. Studenţii care au studiat intens au fost supăraţi, dar cei care au învăţat mai puţin au fost bucuroşi peste măsură. Cum cel de-al doilea test se apropia, studenţii care studiaseră puţin au învăţat şi mai puţin, iar cei care studiaseră mai intens şi-au spus că şi ei vor o “pomană”, aşa încât şi ei au studiat mai puţin. Media celui de-al doilea test a fost 6! Când a fost dat al treilea test, media notelor a fost 4 . Spre marea surpriză a tuturor studenţilor, toţi au picat. Nu putea fi o explicaţie mai simplă. Profesorul le-a spus că socialismul va pica în final deoarece, atunci când jumătate din populaţie va vedea că poate să nu muncească, pentru că cealaltă jumătate va avea grijă de ea, şi când jumătatea care a muncit realizează că nu are sens să mai muncească, pentru că alţii sunt beneficiarii muncii lor, atunci, acesta este sfârşitul oricărei naţiuni.
 • -1 (5 voturi)    
  hahaha (Vineri, 27 noiembrie 2020, 22:31)

  martel55 [utilizator]

  atia de usr+ nu tipau peste tot ca ei mor de grija educatiei copiilor?sau aia era doar pentru cmapanie, ca vorba progresistei sefe Merkel, promisiunile din campanie un sunt facute sa fie indeplinite
 • -2 (6 voturi)    
  incredibil (Vineri, 27 noiembrie 2020, 22:36)

  hdd [utilizator]

  l-a corupt Ciuclea și pe ăsta!!!

  Nu înțeleg ce le face, farmece masonice?!
  Pentru cine nu știe, Ilie Ciuclea este un mare amator de teutonism, cavalerism, masonerism și alte glume de copii de 60 ani... Spre deosebire de alte țări în care aceste organizații chiar au o influență, în ro ele sunt o circotecă ieftină cu iz de piața obor (pun intended).

  Un personaj comico-lugubru, (pentru cine nu știe, umblă într-un trening gucci și cu o cruce mare a cavalerilor teutoni de gât) a reușit să supraviețuiască tuturor schimbărilor politice din ultimii 25 ani.

  După deciziile primarilor din S1 și S6, mă așteptam la ceva similar de la USR sector 2.

  Această știre mărturisesc că vine ca un duș rece.
  Lumea votat USR și a primit PSD.

  Mă bucur că nu mai sunt acolo, sper să îmi iau și copiii cât mai curând și să nu mă mai întorc niciodată în Ro.
  • 0 (2 voturi)    
   / (Sâmbătă, 28 noiembrie 2020, 21:32)

   hdd [utilizator] i-a raspuns lui hdd

   /
   Căutați pe pag de fb a primarului, spune acolo în 2h tot.
   Și că se dau bursele, și de ce s-au dat banii la supercom...
 • +2 (2 voturi)    
  Asa sprijiniti performanta, educatia, viitorul? (Duminică, 29 noiembrie 2020, 0:11)

  Reactia [utilizator]

  USR va pierde voturi din aceasta cauza. Sunt multi parinti revoltati pentru ca asociaza venirea noului primar cu reducerea unor drepturi ale copiilor. Ar fi putut sa gaseasca solutii ca sa sprijine educatia, sa ii motiveze pe copii sa invete. Ei sunt viitorul. Se pare insa ca au pus mai mare pret pe strangerea gunoaielor...in loc sa caute o alta firma care sa munceasca mai ieftin si mai bine. Sectorul 2 este cel mai murdar din Bucuresti, desi plateste enrom firma de salubritate. Am votat USR la alegerile locale, stirea aceasta m-a determinat sa imi schimb atitudinea duminica viitoare.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by