Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind prelungirea, până la 30 iunie 2021, a aplicării unor măsuri de protecţie socială și de sprijin pentru salariați, adoptate în contextul pandemiei de coronavirus. Actul normativ reglementează prelungirea acordării indemnizațiilor pentru salariații afectați de pandemie, care au contractele de muncă suspendate temporar. UPDATE Proiectul a fost aprobat.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit OUG 30/2020, indemnizațiile de care beneficiază salariații se stabilesc la 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat și se suportă din bugetul asigurărilor pentru șomaj, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut.

Actul normativ mai reglementează și prelungirea aplicării prevederilor OUG 120/2020 privind instituirea unor măsuri de sprijin destinate salariaţilor şi angajatorilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARSCoV-2. Potrivit OUG 120/2020, indemnizația de șomaj tehnic se acordă până la 31 decembrie 2020. Acest termen se prelungește cu încă jumătate de an, până la 30 iunie 2020.