Chinezii de la Brilliance Auto isi incearca norocul din nou in Europa
Producatorul chinez va dezvalui versiunea pentru productie a modelului BC3 coupe si versiunea remodelata a sedanului BS6.
Vanzarile in Europa pentru prima varianta BS6 au fost stopate dupa ce masina a obtinut punctaj mic la testele de siguranta efectuate de 11 cluburi auto, inclusiv clubul german ADAC. Mai precis, limuzina de la Brilliance abia a reusit sa atinga pragul de o stea din maximul de cinci la testele pentru protectia pasagerilor.
Brilliance a reconfigurat 65 de componente pentru BS6 in scopul imbunatatirii performantelor la capitolul siguranta. Testerul independent IDIADA - de origine spaniola - a testat si "distrus" BS6 potrivit normelor de testare EuroNCAP si sustine ca masina ar primi trei stele. Punctajul este similar Loganului, dar maisina chinezilor va fi cu mult mai scumpa.
Productia modelelor BS6 si a compactului BS4 va incepe in aprilie sau in mai la uzina Brilliance din Shenyang, situata langa granita Chinei cu Coreea de Nord. BS4 va concura cu modele precum Skoda Octavia, iar BC3 va concura cu Hyundai Coupe. Masinile vor fi disponibile la dealerii din Europa incepand din aceasta vara. Despre BS6 producatorul spune ca are drept concurenti marci germane premium.
Chinezii de la Brilliance vor defila si cu minicar-ul F1 si hatchback-ul de talie mica spre mijlocie F3R la Salonul Auto de la Geneva. F3R a inceput sa se vanda in China din luna iulie a anului trecut. Vanzarile pentru modelul F1 vor incepe in tara sa de origine in aproximativ doua luni.
Acelasi producator va mai merge la Geneva cu o masina-hibrid care functioneaza cu electricitate si benzina, precum si o masina electrica alimentata de la priza. Brilliance are doua uzine de asamblare in China, a caror capacitate de productie insumeaza 300.000 de unitati anual.
Chinezii anuntasera anul trecut ca vor sa vanda peste 150.000 de berline in Europa, in urmatorii patru - cinci ani. BS6 a fost prezentat anul trecut in primavara la salonul de la Geneva si costa intre 19.000 si 23.000 de euro.

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
Ei cred ca e precum business-ul cu ascutiori - faci multe si proaste si le cumpara lumea ca-s ieftine.
o tempenie ca majoritate chinezariilor facute la gramada.
Asa erau privite si masinile coreene si japoneze la inceput si...tot cu ascutitori si jucarii au inceput si ei.
Teama, asta trebuie sa avem pentru ce fac chinezii...va fi o chestiune de timp pina cand vor domina intreaga lume cu produsele lor.
Sa nu uitam ca cel mai mare manufacturier din lume a fost dintotdeauna China (pentru sute si sute de ani) si nu Europa sau Nord America.
Nu sint bune acum...vor invata in scurt timp sa le faca bune....