Au apărut tot mai multe speculații privind o posibilă dispariție a miliardarului chinez Jack Ma după ce omul de afaceri nu a apărut în public de peste două luni, scrie Yahoo News.

Jack Ma, fondator Alibaba.comFoto: Captura YouTube - World Economic Forum

Speculațiile s-au intensificat după ce fondatorul Alibaba nu a apărut nici în ultimul episod al emisiunii sale Africa’s Business Heroes care acordă antreprenorilor africani șansa de a concura pentru o parte din fondurile de 1,5 milioane de dolari.

Ma trebuia să fie unul dintre judecătorii emisiunii dar a fost înlocuit de un alt director al Alibaba în episodul final difuzat în luna noiembrie, potrivit The Telegraph. Poza acestuia a fost de asemenea dată jos de pe website-ul emisiunii.

Un purtător de cuvânt al Alibaba a declarat că Ma nu a putut participa la emisiune din suprapunerii acesteia cu un alt angajament, potrivit Financial Times.

Ant Group, o companie afiliată Alibaba, a intrat în vizorul Beijingului după ce Ma a ținut un discurs controversat la Shanghai în 24 octombrie în care a criticat autoritățile de reglementare din China pentru descurajarea inovației.

„Sistemul financiar de astăzi este o moștenire a Erei Industriale”, a afirmat Ma, adăugând că „trebuie să creăm unul nou pentru următoarea generație și tineri. Trebuie să reformăm sistemul actual”.

La mai puțin de o săptămână după discurs, autoritățile de la Beijing au blocat listarea pe bursă a Ant Group (evaluată la 37 de miliarde de dolari) deși anterior o aprobaseră.

Autoritățile chineze au demarat la sfârșitul lunii decembrie o investigație anti-monopol care vizează Alibaba.

Ultima postare de pe Twitter a miliardarului chinez datează din 10 octombrie anul trecut.

Citește și: