Primul ministru Calin Popescu Tariceanu a declarat ca, in ultimele doua saptamani, a avut discutii cu cateva companii mari. "Daca se vor concretiza, acest lucru va insemna o suma de circa 2 miliarde de euro investita in Romania, pe langa celelalte deja cunoscute", a spus premierul, in cadrul mesei rotunde organizate de catre The Economist Intelligence Unit.

Tariceanu a mai spus ca bunastarea adusa pe plan local de marile investitii straine ar trebui, in curand, sa se resimta si in alte zone ale tarii. "Aceasta bunastare ar trebui extinsa si in nordul Moldovei sau zona de Sud-Est", a afirmat Tariceanu.

Referitor la investitia Ford, premierul a declarat ca se asteapta sa fie un succes. "Sper ca venirea Ford la Craiova sa genereze o intreaga retea de furnizori si subfurnizori care sa stimuleze economia locala".

Printre sectoarele in care, in opinia premierului, nu s-a investit suficient, se numara infrastructura si energia. "Privatizarea intreprinderilor trebuie accelerata, iar sectoarele care inca nu au primit capital privat trebuie sa se deschida catre piata", a adaugat Tariceanu.