Acțiunile Tesla Inc au crescut cu 5,6% vineri, majorând capitalizarea de piață a producătorului de mașini electrice la peste 800 de miliarde de dolari pentru prima dată, anunță Reuters.

Linia de productie Tesla GigafactoryFoto: Xinhua / Eyevine / Profimedia

Evoluția acțiunilor Tesla l-a ajutat pe directorul executiv Elon Musk să-l depășească pe Jeff Bezos, fondatorul Amazon.com Inc, și să devină cel mai bogat om din lume.

După ședința de vineri, participația de 21% a lui Musk la producătorul auto contribuie cu peste 170 miliarde dolari la averea sa netă, peste capitalizarea de piață combinată a General Motors, Ford Motor Co și Fiat Chrysler Automobiles, cei trei producători de automobile din Detroit.

În sesiunea anterioară, valoarea de piață a Tesla a depășit 774 miliarde de dolari, devenind a cincea cea mai valoroasă companie listată pe Wall Street, chiar în spatele Alphabet Inc., care deține Google și înaintea Facebook.

Valoarea companiei este o anomalie, deoarece producția companiei este doar o mică parte din vânzările Toyota Motor, Volkswagen și General Motors, potrivit Mediafax.