Tesla a făcut încă un pas pentru o lansare în India în cursul acestui an, relatează BBC.

Tesla MotorsFoto: Jonathan Weiss, Dreamstime.com

Tesla Motors India și Energy Private Limited a fost înregistrată săptămâna trecută în Bengaluru, capitala statului Karnatka din sud-vestul Indiei.

Nitin Gadkari, ministrul indian al transporturilor, a declarat luna trecută presei din această țară că Tesla va începe cu vânzări și apoi ar putea deschide o fabrică.

Însă unii oficiali locali au sugerat că planurile Tesla pentru India nu sunt pe deplin clare.

Jagadish Shettar, ministrul industriei din statul Karnatka, a declarat pentru Times of India că „deși firma este înregistrată, deocamdată nu este clar ce vor face aici”.

Bengaluru, un oraș cu o populație de peste opt milioane de locuitori, este centrul industriei tech din India.

Numeroase companii indiene din domeniul tehnologiei își au sediul aici și multe companii multinaționale își au de asemenea sediul din India în Bengaluru.

Prezența Tesla în India vine în contextul în care premierul indian Narendra Modi promovează producția și utilizarea autovehiculelor electrice pentru a reduce dependența țării de petrol și combate poluarea.

Însă eforturile au fost îngreunate până acum de lipsa investițiilor în producție și infrastructură, printre altele lipsind stațiile de încărcare pentru vehiculele electrice.

Cu toate acestea, producătorii locali se orientează tot mai mult înspre mașinile electice, văzând în acestea o piață cu potențial de creștere.

Tata Motors, cel mai mare producător de autovehicule din India, a anunțat că va lansa anul acesta mai multe vehicule electrice cu prețuri accesibile.

Citește și: