WhatsApp a anunțat vineri că va amâna pentru trei luni modificările termenilor privind confidențialitatea, după îngrijorările exprimate de mulți utilizatori că serviciul de mesagerie mobilă va partaja date confidențiale cu compania-mamă, Facebook, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Acum amânăm data până la care utilizatorii vor trebui să revizuiască și să fie de acord cu termenii”, a spus compania într-o postare pe blog. Modificările, care trebuiau să intre în vigoare pe 8 februarie, nu vor intra în vigoare decât pe 15 mai.

WhatsApp a anunțat în 4 ianuarie o actualizare a politicilor privind confidențialitatea.

Încă din 2016 WhatsApp a distribuit anumite date cu Facebook dar anterior utilizatorii aveau opțiunea de a cere excluderea din programul de data sharing.

Utilizatorii din Europa și Marea Britanie vor vedea un mesaj diferit datorită regulilor de protecție a datelor din aceste zone. Mesajele WhatsApp sunt totuși criptate, însemnând că Facebook nu va putea vedea conținutul lor.

Însă WhatsApp colectează o mulțime de alte date care pot fi distribuite cu Facebook, printre acestea numărându-se informațiile de înregistrare precum numărul de telefon, date privind tranzacțiile, detalii despre modul în care interacționezi cu alții (inclusiv agenți comerciali) și informații despre telefonul mobil.