Modificarea controversată a politicii de confidențialitate a lui WhatsApp i-a făcut pe utilizatorii serviciului să se mute în masă la alte aplicații de mesagerie, în ceea ce a fost numită drept „cea mai mare migrație digitală din istoria omenirii” de către fondatorul lui Telegram, Pavel Durov.

Migratia digitalaFoto: The Independent

Într-o postare pe blog, acesta a dezvăluit că președintele turc Egep Erdogan și liderul brazilian Jair Bolsonaro s-au numărat printre cei care și-au făcut cont pe platformă. Anterior, Durov comunicase că aplicația sa a înregistrat o creștere cu 500% în numărul de utilizatori noi, nesatisfăcuți de modul în care WhatsApp intenționează să le utilizeze datele.

Noii termeni ai serviciului WhatsApp prevedeau un acord de utilizare a datelor în comun cu Facebook, ceea ce a provocat proteste prompte și extinse din partea apărătorilor drepturilor digitale și confidențialității. Noua politică nu-i va afecta pe utilizatorii din Europa și Regatul Unit, dar a stârnit noi îngrijorări privind relația dintre cea mai populară aplicație de mesaje din lume și Facebook. (The Independent)

Citește și: