Jack Ma și-a făcut prima apariție publică după ce autoritățile chineze au luat la țintă imperiul său de afaceri în urmă cu aproape trei luni, apărând într-o înregistrare video live care a lăsat însă multe întrebări despre soarta miliardarului fără răspuns, scrie Bloomberg.

Jack MaFoto: alibaba.com

Ma a vorbit pentru scurt timp miercuri în timpul unui eveniment anual pe care îl organizează pentru a recunoaște contribuția profesorilor din mediul rural.

În una din înregistrările video distribuite online cel mai faimos antreprenor al Chinei poate fi văzut făcând turul unei școli primare din Hangzhou, orașul său natal.

Ma, care nu a apărut în public după ce autoritățile de la Beijing au suspendat listarea pe bursă a companiei sale fintech Ant Group, le-a spus profesorilor că își va dedica mai mult din timp pentru filantropie.

Acesta nu a făcut nicio referire la conflictul cu guvernul chinez.

Ant Group a confirmat autenticitatea înregistrării video, postată inițial pe un blog online, dar a refuzat să ofere alte informații.

Acțiunile Alibaba, gigantul de comerț electronic co-fondat de Ma și care deține în jur de o treime din Ant Group, au crescut cu 8,5% în Hong Kong și cu un procent apropiat pe bursa din Statele Unite.

REFERINȚĂ: