Compania petrolieră BP a înregistrat anul trecut o pierdere de 5,7 miliarde de dolari, prima într-un deceniu, întrucât pandemia a afectat cererea de petrol, consumul de combustibili continuând să scadă, pe fondul restricțiilor globale de călătorie, relatează Investing.com, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

În ultimul trimestru al anului 2020, BP a raportat un profit de 115 milioane de dolari, puțin sub estimările analiștilor din cauza vânzărilor slabe de petrol și gaze și a tranzacțiilor reduse.

„Aceste rezultate reflectă un trimestru cu adevărat dur”, a declarat directorul financiar Murray Auchincloss într-un comunicat.

„Ne așteptăm ca restricțiile COVID-19 reînnoite să aibă un impact mai mare asupra cererii de produse, cu volumele de vânzare cu amănuntul din ianuarie în scădere cu aproximativ 20% față de acum un an, comparativ cu un declin de 11% în al patrulea trimestru”, a spus BP.

Cu toate acestea, compania mizează pe o creștere a cererii de petrol în 2021.

Compania se așteaptă la o creștere a datoriilor în prima jumătate a acestui an, deoarece continuă să se lupte cu un mediu de afaceri slab, dar compania a declarat că își menține ținta de reducere a acestora la 35 de miliarde de dolari în acest an.

Citește și: