Jeff Bezos, fondatorul Amazon, și-a recâștigat titlul de cel mai bogat om din lume punând capăt perioadei de aproximativ șase săptămâni în care CEO-ul Tesla și SpaceX Elon Musk s-a aflat în fruntea clasamentului celor mai înstărite persoane ale planetei, relatează CNN.

Jeff BezosFoto: Blue Origin

Musk a pierdut în jur de 4,5 miliarde de dolari marți după ce acțiunile Tesla au scăzut cu 2,4%, suficient pentru a pierde primul loc în clasamentul miliardarilor realizat de Bloomberg.

Și averea netă a lui Bezos a scăzut puțin marți pe fondul unor ușoare mișcări în jos ale bursei însă pierderile acestuia nu au fost atât de mari, situându-se la doar aproximativ 372 de milioane de dolari.

Declinul înregistrat de Tesla a fost suficient pentru ca Bezos să își recapete titlul de cel mai bogat om din lume pe care l-a deținut în jur de trei ani înainte să fie depășit de Musk la începutul lui 2021.

Clasamentul miliardarilor realizat de Bloomberg arată acum că Bezos are o avere netă de 191 de miliarde de dolari în timp ce activele deținute de Musk se situează la 190 de miliarde de dolari.

Musk a fost propulsat pe primul loc în clasament la începutul lunii ianuarie când acțiunile Tesla erau în creștere explozivă. Cele 170 de milioane de acțiuni Tesla deținute de Musk crescuseră deja cu 743% sau 106 miliarde de dolari în 2020.

Bezos s-a bucurat la rândul său de un 2020 robust, valoarea acțiunilor Amazon deținute de acesta crescând cu 75 de miliarde de dolari în 2020 până la 173,3 miliarde pe fondul creșterii spectaculoase a vânzărilor online din cauza pandemiei de COVID-19.

Mai devreme în cursul lunii februarie Bezos anunțase că se va retrage din funcția de CEO al Amazon.

Fondatorul Microsoft Bill Gates a rămas al treilea cel mai bogat om din lume cu o avere netă de 137 de miliarde de dolari.

Citește și: