​Claudiu Năsui spune că a cerut Ministerului Economiei toate contractele încheiate de minister în valoare de peste 5.000 de euro. Aceste contracte au fost publicate pe o platformă publică. În total sunt 42 de contracte publicate. Sunt contracte pentru târguri internaționale, diverse lucrări făcute la sediul ministerului, servicii de spălătorie a autoturismelor, servicii de salubritate, servicii de pază etc.

Contracte ministereFoto: Ministerul Economiei

"O platformă în care să fie disponibile absolut toate detaliile din contracte. E o platformă în care informația va fi ușor de găsit de oricine este interesat", a scris Năsui pe contul său de Facebook.

Platforma poate fi accesată aici: https://bit.ly/2NAElkk

Claudiu Năsui mai spune că imediat după ce Ministerul Economiei va deveni de sine stătător, "va fi modificată procedura de lucru astfel încât nicio factură pentru un contract de peste 5.000 de euro să nu mai poată fi făcută dacă contractul nu este deja urcat în această platformă publică".

Claudiu Năsui susține că a atras multă animozitate prin refuzul de a semna „ca primarul” tot felul de contracte aduse pe ultima sută de metri. "Nu am venit aici să-mi fac prieteni. Am venit aici să sprijin mediul de afaceri autentic (care nu există doar grație contractelor cu statul) și să opresc căpușarea banului public. Fix asta voi face, oricare ar fi consecințele. Cu mai multă transparență fiecare cetățean, fiecare ziarist, fiecare ong-ist va avea posibilitatea mai mult ca niciodată să vadă problemele sistemului și să propună soluții", a mai spus ministrul.