WhatsApp a anunțat că nu renunță la controversata actualizare a politicii de confidențialitate
Platforma de mesagerie a anunțat în luna ianuarie că pregătește o nouă politică privind confidențialitatea care să îi permită să distribuie parțial datele utilizatorilor cu compania-mamă Facebook și alte grupuri din cadrul grupului.
Anunțul a declanșat un val de nemulțumiri la nivel mondial și a dus la migrarea a numeroși utilizatori către aplicațiile rivale Telegram și Signal, printre altele, convingând WhatSapp să amâne implementarea noii politici până în luna mai.
WhatsApp afirmă că decizia de a amâna lansarea noii politici a fost luată pentru a convinge utilizatorii că actualizarea vizează tranzacțiile dintre aceștia și agenții comerciali și că nu va afecta conversațiile personale.
Platforma a anunțat însă în ultima postare de pe blogul său că va începe să le reamintească utilizatorilor să citească și accepte noua politică pentru a putea folosi în continuare serviciul de mesagerie.
„Am inclus de asemenea mai multe informații pentru a încerca să răspundem îngrijorărilor pe care le auzim”, notează postarea.
Anunțul WhatsApp vine în contextul în care compania-mamă Facebook a blocat joi orice conținut media pe platforma sa socială în Australia, provocând un val de critici din partea creatorilor de conținut și politicienilor din această țară și nu numai.
Pe același subiect:

INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Marian Popescu, Centrul de Integritate al Universității București, despre frauda de la Drept: „Numărul studenților e șocant / Când copiatul ca mod de a funcționa ajunge la facultate, partida e pierdută”
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Cui ii pasa, sa mai incerce alternative, precum Signal, o sa vada ca sunt destul de multi oameni acolo, iar aplicatia suporta tot ce stie WhatsApp..
In opinia mea, intre Signal si Telegram, Telegram e prima alternativa. Dar depinde de fiecare.
Problema Telegram e ca nu are decat versiune beta in romana. Unii instalandu-si Telegram X.
Versiunea in romana a aplicatiei oficiala in prezent e tradusa undeva la 69%, dar e ok.
https://t.me/setlanguage/ro-beta