WhatsApp a anunțat joi că va continua planurile de implementare a noii sale politici controversate privind confidențialitatea dar că va permite utilizatorilor să o citească „în ritmul lor” și că va afișa un anunț care va furniza mai multe informații, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Platforma de mesagerie a anunțat în luna ianuarie că pregătește o nouă politică privind confidențialitatea care să îi permită să distribuie parțial datele utilizatorilor cu compania-mamă Facebook și alte grupuri din cadrul grupului.

Anunțul a declanșat un val de nemulțumiri la nivel mondial și a dus la migrarea a numeroși utilizatori către aplicațiile rivale Telegram și Signal, printre altele, convingând WhatSapp să amâne implementarea noii politici până în luna mai.

WhatsApp afirmă că decizia de a amâna lansarea noii politici a fost luată pentru a convinge utilizatorii că actualizarea vizează tranzacțiile dintre aceștia și agenții comerciali și că nu va afecta conversațiile personale.

Platforma a anunțat însă în ultima postare de pe blogul său că va începe să le reamintească utilizatorilor să citească și accepte noua politică pentru a putea folosi în continuare serviciul de mesagerie.

„Am inclus de asemenea mai multe informații pentru a încerca să răspundem îngrijorărilor pe care le auzim”, notează postarea.

Anunțul WhatsApp vine în contextul în care compania-mamă Facebook a blocat joi orice conținut media pe platforma sa socială în Australia, provocând un val de critici din partea creatorilor de conținut și politicienilor din această țară și nu numai.

Pe același subiect: