Antibiotice Iasi va fi relansata la privatizare dupa o metoda conforma cu cerintele Comisiei Europene, informeaza joi Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, dupa ce guvernul a decis sa anuleze hotararea privind privatizarea companiei farmaceutice prin licitatie publica. Autoritatea va publica un anunt de revocare a actualei oferte de vanzare a Antibiotice.

AVAS va relansa societatea la privatizare folosind o metoda conforma cu cerintele Comisiei Europene si care sa tina cont de importanta economica si sociala a Antibiotice Iasi. Pentru a evita posibilele investigatii, Comisia Europeana recomanda ca: „intreprinderea [sa fie] vanduta printr-o licitatie desfasurata in conditii concurential, [sa nu fie] asociate conditii care ar putea reduce pretul de vanzare, intreprinderea [sa fie] vanduta ofertantului care prezinta pretul cel mai mare, ofertantilor sa li se acorde timp si informatii suficiente pentru a realiza o evaluare adecvata”, precizeaza comunicatul AVAS.

Reluarea procesului de privatizare nu presupune cheltuieli suplimentare pentru AVAS. Astfel, consultanta juridica si economica efectuata in cadrul procesului de privatizare ramane valabila, precum si campania de promovare cu rol de atragere de investitori.