Toennies, ​cel mai mare procesator de carne din Germania, este în creștere și se extinde pe măsură ce următoarea generație a familiei preia afacerea, au afirmat vineri oficiali ai companiei într-o scrisoare internă consultată de Reuters.

Focar de Covid la ToenniesFoto: Ina FASSBENDER / AFP / Profimedia

„Nu comentăm zvonurile. La urma urmei, noi suntem cei care creăm piața și promovăm expansiunea”, au declarat Clemens Toennies și Maximilian Toennies într-o scrisoare către personal, obținută de agenția Reuters.

„Grupurile interesate” răspândesc zvonuri referitoare la vânzări, arată documentul.

Bloomberg News a raportat joi că proprietarii companiei de procesare a cărnii caută cumpărători pentru firma, veche de 50 de ani, care ar putea fi evaluată la 4 miliarde euro (4,8 miliarde dolari).

Clemens Toennies deține aproximativ 45% din acțiuni, nepotul său Robert Toennies în jur de 50% și fiul lui Clemens, Maximilian, în jur de 5%.

„Cu Maximilian, următoarea generație este activă în management, expansiunea noastră internațională progresează pas cu pas”, se spune în scrisoare.

Toennies ar putea fi văzută ca o țintă pentru rivali precum Tyson Foods, JBS SA și grupul WH din China, iar discuțiile ar putea începe în câteva săptămâni, a precizat Bloomberg.

Toennies a ajuns în prim-plan după apariția unui focar de coronavirus la unitatea principală din Renania de Nord-Westfalia, anul trecut, care a afectat peste 1.500 de angajați și a condus la închiderea temporară a abatorului.

Dintre cei bolnavi, 650 erau români, iar situaţia a fost una mai complicată întrucât câţiva români au fugit din carantină.

Această situație a adus compania în atenția media, care a relatat despre condiţiile în care erau ţinuţi cei peste 6.000 de angajaţi, conform Bloomberg.

REFERINȚĂ: