În timp ce Comisia Europeană lucrează de o săptămână la certificatul digital verde, așa-numitul „pașaport de vaccinare”, Ryanair anunță că acest document nu prezintă niciun interes şi că nu va fi necesar pentru a urca la bordul avioanelor companiei irlandeze, potrivit Il Corriere della Sera, citat de Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În ceea ce priveşte zborurile Ryanair - a explicat Jason Mc Guinness, directorul comercial al companiei - nu va fi necesar niciun pașaport de vaccinare, deoarece, având în vedere că în Europa este garantată libera circulație, considerăm că nu ar trebui să existe aceste limitări”. Cuvinte puține, dar clare.

Propunerea legislativă prezentată pe 17 martie de Comisia Europeană pentru a facilita libera circulație în condiții de siguranță în interiorul UE în timpul pandemiei nu prezintă interes pentru compania Ryanair. Care se pregătește pentru următorul sezon de vară anunțând noi zboruri din Bari (de unde a vorbit Mc Guinness) și din Brindisi către Alghero, Alicante, Ibiza, Lviv, Marsilia, Munster, Paphos și Zante și către Madrid și Malta (din Brindisi).

Ajutoarele de stat acordate companiei Alitalia

În timpul conferinței de presă, nu au lipsit considerațiile companiei concurente, Alitalia. „Ajutoarele de stat amenință dezvoltarea traficului în Italia și pe alte piețe europene. Până în prezent, au fost garantate peste 30 de miliarde de ajutoare de stat, fapt care a dăunat pieţei libere și liberei concurențe. Ni se pare curios faptul că statul a promis Alitaliei alte ajutoare în valoare de 3,5 miliarde de euro și, în același timp, tarifele ATC au fost majorate cu 30%, în special pe aeroporturile regionale italiene. Acest lucru compromite potenţiala dezvoltare a traficului în Italia ».

În ceea ce priveşte redresarea turismului: „Am primit cu interes recentul anunț în opt puncte al ministrului turismului pentru relansarea sectorului în Italia - a adăugat directorul comercial al Ryanair - și ne bucurăm că există în sfârșit un minister independent al turismului în Italia, dar vă invităm să luați în considerare şi alte măsuri care ar ajuta la relansarea traficului, cum ar fi reducerea taxei municipale privind dreptul de îmbarcare a pasagerilor care, odată cu reducerea tarifelor aeroporturilor regionale, ar permite o recuperare substanțială a traficului aerian".