Clienții Tesla pot cumpăra de acum mașinile electrice ale producătorului auto cu bitcoini, a anunțat miercuri CEO-ul companiei, Elon Musk, relatează Reuters și CNBC.

Elon Musk, CEO-ul TeslaFoto: youtube.com

„Poți cumpăra acum o Tesla cu bitcoin”, a anunțat Musk pe Twitter, adăugând într-un alt tweet că opțiunea va fi pusă la dispoziția clienților din afara Statelor Unite în decursul acestui an.

Producătorul de mașini electrice a anunțat luna trecută că a cumpărat bitcoini în valoare de 1,5 miliarde de dolari și că va accepta în curând criptomoneda ca formă de plată pentru autovehiculele sale.

Prețul bitcoin, cea mai valoroasă monedă digitală din lume, a crescut cu 4% după anunțul lui Musk.

Acesta a afirmat că bitcoinii plătiți Tesla nu vor fi convertiți în monede tradiționale dar nu a oferit alte detalii cu privire la maniera în care vor fi procesate plățile.

Majoritatea marilor companii care acceptă plățile cu bitcoin, de exemplu AT&T și Microsoft Corp, folosesc procesoare de plăți specializate care convertesc criptomoneda în valute tradiționale și trimit apoi suma companiei.

Bitcoin și alte criptomonede sunt deocamdată folosite pe scară restrânsă în tranzacțiile din marile economii ale lumii datorită volatilității sale și timpilor de procesare relativ costisitori și lenți.

Musk, care adesea comentează pe Twitter despre criptomonede, a afirmat luna trecută pe platforma social media că atunci „când monedele fiat au o dobândă reală negativă, doar un neghiob nu s-ar uita în alte părți”.

Miliardarul sud-african a apărat decizia Tesla de a investi în bitcoin, afirmând că diferența față de numerar a însemnat că achiziția a fost „suficient de aventuroasă” pentru compania inclusă în indicele S&P 500.

Ca urmare a deciziei Tesla de a investi în bitcoin, și alte companii majore precum Mastercard au decis să îmbrățișeze moneda digitală, provocând speculații că aceasta și alte criptomonede ar putea deveni în curând o parte obișnuită a portofoliilor investitorilor.

General Motors a anunțat la rândul său recent că va evalua dacă să accepte bitcoin ca formă de plată pentru vehiculele sale.

Musk a fost numit „tehno-rege” al Tesla într-un document oficial depus de companie la jumătatea lunii martie la Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare a Statelor Unite.

Zach Kirkhorn, ofițerul financiar șef (Chief Financial Officer - CFO), a primit la rândul său un nou titlu: „Maestru al monedelor”.

Citește și: