YouTube va oferi acum o estimare a numărului de videoclipuri care sunt vizionate înainte de a fi eliminate de pe platformă pentru încălcarea regulilor sale, a anunțat marți serviciul video Google, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Raportul său trimestrial de moderare a conținutului va include această „rată de încălcare” pentru a indica ce procentaj de vizionări este pentru conținutul care încalcă politica sa - semnificativ mai puțin de un procent, în acest caz, în ultimele trei luni ale anului 2020.

"Aceasta este o cifră foarte scăzută", a declarat Jennifer O'Connor, directorul de securitate al filialei, la o conferință de presă. „Evident că vrem să fie și mai scăzută și de aceea echipa mea lucrează zi și noapte”.

Această rată înseamnă că acel conținut care încalcă regulile reprezintă aproximativ 16-18 din 10.000 de vizualizări, a adăugat ea. Principala regulă nerespectată este aceea privind spamul.

YouTube nu a detaliat însă ce reguli au fost luate în considerare pentru calcul.

Sistemele automate de moderare detectează 94% din conținutul care încalcă drepturile și elimină 75% înainte de a ajunge la zece „vizualizări”.

Jennifer O'Connor a explicat că echipele folosesc această rată din 2017 intern și că a scăzut cu aproximativ 70% datorită investițiilor tehnologice și umane. De la primul său raport de conformitate în 2018, YouTube a eliminat peste 83 de milioane de videoclipuri și 7 miliarde de comentarii.

Peste 20.000 de persoane lucrează pentru a asigura securitatea platformei de divertisment a grupului californian.

YouTube, Facebook, Twitter și alte rețele sociale sunt acuzate în mod regulat că nu abordează suficient dezinformarea online și alte abuzuri, sau chiar le încurajează pentru a trezi interesul utilizatorilor pentru mai mult timp și, astfel, pentru a genera mai multe venituri.