Serviciul de comunicare Signal, recunoscut pentru funcţiile sale de protejare a intimităţii, vrea să lanseze o facilitate de plată cu criptomonede, care să urmeze aceleaşi principii, anunță The Verge și News.ro.

SignalFoto: Bigtunaonline | Dreamstime.com

Signal a anunţat că a început să testeze un serviciu de plată peer-to-peer, numit Signal Payments. Acestea este în prezent activ în versiunea beta a aplicaţiei, înainte de a ajunge în versiunea finală a acesteia.

Pentru început, Signal Payments suportă o singură monedă virtuală, numită MOB, şi portofelul electronic cu care aceasta funcţionează, MobileCoin. Cei de la Signal spun că au ales MOB şi MobileCoin pentru reţeaua cu focus pe intimitate pe care acestea o folosesc.

Datele plăţilor sunt stocate pe dispozitivele utilizatorilor, nu pe serverele Signal, iar aceştia pot oricând să-şi transfere fondurile către alte servicii, dacă vor.

Toate informaţiile despre funcţia de plată din Signal şi modul în care aceasta este implementată converg către concluzia că se doreşte a fi o alternativă la opţiunile similare dezvoltate de Facebook, având ca atu chiar caracteristica ce lipseşte în cazul produselor Facebook: intimitatea.

Pentru început, Signal Payments poate fi folosit doar în Marea Britanie.

Citește și: