Alphabet a depășit semnificativ așteptările în primul trimestru, cu un venit net de 17,93 miliarde dolari față de 6,8 miliarde dolari în urmă cu un an, datorită parțial creșterilor puternice ale veniturilor din motoarele de căutare și din publicitatea YouTube, potrivit AFP.

AlphabetFoto: YouTube

Activitățile în cloud (computere la distanță) au contribuit, de asemenea, la o creștere de 34% a cifrei de afaceri, la 55,31 miliarde de dolari, potrivit unui comunicat publicat marți de compania-mamă a Google, vizată de diverse proceduri legale pentru comportamentul său considerat anticoncurențial de către guvernul SUA.

Prețul acțiunilor companiilor tech au crescut vertiginos după izbucnirea pandemiei de COVID-19, prețul acțiunilor Alphabet (compania-mamă a Google) crescând cu peste 80% în ultimele 12 luni.

Compania a realizat venituri brute de 46,43 de miliarde de dolari în ultimul trimestru al anului trecut, în creștere de la 37,57 miliarde față de trimestrul 4 din 2019. Alphabet a pus creșterea pe seama folosirii mai răspândite a căutărilor pe Google și Youtube în perioada pandemiei.

Averea cofondatorilor Google Larry Page și Sergey Brin a crescut la peste 100 de miliarde de dolari în urma creșterii vertiginoase a prețurilor acțiunilor din domeniul tech, relatează Business Insider.

Page și Brin s-au alăturat clubului exclusiv al centimiliardarilor care până acum includea doar 6 alte nume: Jeff Bezos (CEO-ul Amazon), Elon Musk, (CEO-ul Tesla și SpaceX), Bill Gates (cofondatorul Microsoft), Bernard Arnault (CEO-ul LVMH), Mark Zuckerberg (CEO-ul Facebook) și Warren Buffet (CEO-ul Berkshire Hathaway).

Brin și Page controlează deciziile consiliului de administrație al Google, având împreună peste 50% din totalul de voturi exprimate prin prisma numărului de acțiuni deținute.

Page și Brin au început să lucreze la ideea unui motor de căutare în 1996 în perioada în care își făceau studiile doctorale la Universitatea Stanford. Alături de aceștia a fost inițial și un „al treilea fondator” neoficial care însă a renunțat la proiect înainte de fondarea Google care în timp a devenit cel mai folosit site web din lume.

Cei doi au fondat în 2015 compania Alphabet care să gestioneze atât activitățile Google cât și ale altor companii din grup precum DeepMind, firma de cercetări în domeniul inteligenței artificiale.

Brin a devenit președinte al noii companii și Page CEO. Cei doi au anunțat în 2019 că intenționează să se retragă de la conducerea Alphabet, numindu-l pe Sundar Pichai CEO.

Page și Brin și-au plătit un salariu de un dolar în perioada în care lucrau la Google.