SpaceX a primit mai mult de 500.000 de precomenzi pentru serviciul Starlink de internet prin sateliți și anticipează că nu va avea nicio problemă tehnică să onoreze cererea, a spus marți Elon Musk.

Sateliti Starlink pe orbitaFoto: Starlink

„Singura limitare este marea densitate a utilizatorilor din zonele urbane”, citează Reuters postarea lui Musk pe Twitter ca răspuns pentru un reporter de la CNBC care spunea că depozitele de 99$ încasate de Starlink sunt total rambursabile și nu garantează serviciul.

„Provocarea mai mare va veni când vom avea milioane de utilizatori”, a scris Musk.

SpaceX nu a stabilit o dată pentru lansarea serviciului Starlink, dar serviciul comercial probabil că nu va fi oferit în 2020, cum era planificat inițial. Compania urmărește să desfășoare 12.000 de sateliți în total, o constelație în valoare de 10 miliarde de dolari.

Construirea și lansarea de rachete în spațiu este o afacere care necesită capital imens, dar doi dintre cei mai bogați oameni din lume, Jeff Bezos și Elon Musk, au investit pe parcursul anilor miliarde de dolari pentru a-și face cale pe această piață.

Musk și Bezos s-au înfruntat public cu privire la planurile lor.

Comisia federală pentru Comunicații a SUA a aprobat luna trecută planul lui SpaceX de a instala sateliți pe o orbită terestră mai joasă decât era planificat inițial, dar a impus o serie de condiții pentru a asigura securitatea.

SpaceX a fost de acord să accepte ca sateliții săi să se confrunte cu interferențe de la proiectul de sateliți Kuiper Systems al lui Amazon.

Citește și: