Google îl înlătură pe Kamau Bobb din funcția de director pentru Diversitate, din cauza unei postări mai vechi de pe blog care spunea că evreii au ”un apetit de nepotolit pentru război și ucidere”, relatează BBC.

GoogleFoto: Alex Grichenko, Dreamstime.com

Într-o postare din 2007 care a ieșit din nou la iveală săptămâna trecută și care viza despre conflictul israeliano-palestinian, Kamau Bobb a susținut, de asemenea, că evreii au avut o „insensibilitate” la suferință.

Postarea a fost ștearsă acum.

Joi, un purtător de cuvânt al Google a declarat pentru BBC că Bobb „nu va mai face parte din echipa noastră de diversitate de acum înainte”.

„Condamnăm fără echivoc textele din trecut ale unui membru al echipei noastre de diversitate care aduc o ofensă profundă și durere membrilor comunității noastre evreiești”, a spus purtătorul de cuvânt.

„Astfel de mesaje sunt, fără îndoială, dureroase. Autorul recunoaște acest lucru și și-a cerut scuze. El nu va mai face parte din echipa noastră de diversitate ... și se va concentra asupra muncii sale în domeniul STEM.

"Acest lucru a avut loc într-un moment în care am văzut o creștere alarmantă a atacurilor antisemite", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Bobb și-a cerut scuze personalului Google pentru postarea de pe blog.

În postarea cu titlul ”Dacă aș fi fost evreu”, Bob a scris cum crede el că ar trebui să se simtă în raport cu privire la conflictul dintre Israel și palestinieni, scrie Times of Israel.

”Dacă aș fi fost evreu, aș fi îngrijorat cu privire la apetitul meu de nepotolit pentru război și ucidere pentru apărarea mea”, a scris el.

”Autoapărarea este fără dubiu un instinct, dar mi-ar fi teamă de creșterea insensibilității la suferința altora”.

Numai conflictul militar care s-a desfășurat în mai 2021 a ucis peste 200 de oameni, dintre care aproape 100 de femei și copii, în Fâșia Gaza, potrivit autorităților sanitare palestiniene.

Israelul susține însă că 150 erau militanți Hamas sau ai altor grupări. În Israel, 13 persoane au fost ucise, dintre care doi copii, potrivit serviciilor medicale.