Soros Fund Management, fondul de hedging al miliardarului George Soros, tranzacționează activ cu bitcoini, relatează Markets Insider.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mutarea a venit după ce Dawn Fitzpatrick, CIO-ul companiei (Chief Investment Officer), a dat undă verde tranzacțiilor cu monede digitale, potrivit The Street.

Soros Fund Management a analizat investirea în criptomonede încă din 2018. În ultimele luni mai multe fonduri de investiții și de hedging au fost atrase de piața criptomonedelor care valora peste două trilioane de dolari înainte de ultima scădere de prețuri.

Fitzpatrick, femeia responsabilă de divizia de investiții a fondului lui Soros, le-a acordat aprobarea brokerilor companiei să tranzacționeze cu bitcoin în ultimele săptămâni, potrivit unor surse familiare cu subiectul.

CIO-ul Soros Fund Management declarase pentru Bloomberg în luna martie că teama că guvernele și băncile centrale devalorizează monedele fiat îi fac pe investitori să se îndrepte către bitcoin.

Aceasta a declarat însă că privește bitcoin mai degrabă ca pe un bun decât ca fiind o monedă.

Compania, care anterior a făcut investiții în infrastructura crypto, a fost restructurată recent ca un birou de familie ce gestionează active de aproximativ 27 de miliarde de dolari.

George Soros a ajuns în atenția opiniei publice internaționale în anii 1990 prin parierea împotrivei lirei sterline, investiție care i-a adus renumele de „bărbatul care a rupt spatele Băncii Angliei”.

Soros Fund Management a refuzat să comenteze informația pentru mai multe publicații financiare din Statele Unite.

Citește și: