Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunţat, miercuri, "închiderea altor două sinecuri" - eliberarea din funcţie a administratorilor speciali pentru privatizare de la Tohan şi Carfil, care au un salariu lunar de aproximativ 9.000 de lei, deşi ambele companii de stat înregistrează pierderi.

HotNews.roFoto: Hotnews

El spune că, în teorie, acești administratori speciali ar fi trebuit să pregătească companiile de stat pentru privatizare, însă, în practică, nu fac nimic": "Dimpotrivă, își iau bani atât timp cât compania nu este privatizată".

Tohan și Carfil sunt două companii de stat care au astfel de administratori speciali, iar salariile lor erau de 8.962 de lei și 9.000 de lei pe lună, conform ministrului Economiei.

  • "De unde bani? Din banii companiilor, care mai departe fac pierderi și generează datorii la stat. Datorii care sunt șterse periodic. Deci din banii noștri, ai contribuabililor.
  • Cât de utili au fost acești administratori speciali pentru aceste două companii?
  • Tohan SA este pe pierderi. În 2020 a avut pierdere de 3.6 milioane de lei. Și are datorii la stat de peste 30 de milioane de lei.
  • Carfil SA este și ea pe pierderi, 11 milioane de lei în 2020 și are datorii de peste 15 milioane de lei, tot la stat.
  • La un moment dat va trebui să ne oprim cu toate sinecurile și toate categoriile <>", a scris Năsui, miercuri, pe Facebook.

Citește și: Năsui: Azi eliberăm din funcție administratorii „speciali” pentru privatizare de la trei companii de stat / Salariile lor erau de 10.871 de lei, 10.476 de lei și 14.658 de lei pe lună