Grupul farmaceutic Sanofi a anunțat marți că va achiziționa cu 3,2 miliarde de dolari compania americană Translate Bio, specializată pe tehnologia ARN mesager, o tehnologie inovatoare utilizată în special în vaccinurile anti-Covid 19 în care gigantul farmaceutic francez dorește să-și accelereze dezvoltarea, relatează AFP.

SanofiFoto: Captura

Sanofi colaborează deja cu Translate Bio, o companie americană din domeniul biotehnologiei specializată în tehnologia ARN mesager, din 2018. Iar cele două lucrau deja pentru a dezvolta un vaccin ARN mesager împotriva Covid.

„Obiectivul nostru este de a dezlănțui potențialul ARN mesager în alte domenii strategice, cum ar fi imunologia, oncologia”, adică tratamentul cancerelor, „și a bolilor rare și în vaccinuri”, a spus Paul Hudson, CEO Sanofi, într-un comunicat de presă.

Anterior, gigantul farmaceutic a anunțat că va investi două miliarde de euro în următorii cinci ani pentru cercetarea şi dezvoltarea ARN mesager, o tehnologie inovatoare care se află la originea primelor vaccinuri dezvoltate împotriva COVID-19.

Compania a spus că va dedica 400 de milioane de euro anual până în 2025 cercetărilor pentru crearea unor noi vaccinuri pe bază de ARN mesager, investiţii care ar urma să se prelungească şi dincolo de această perioadă.

Sanofi vrea să creeze un centru de cercetare dedicat vaccinurilor ''ARNm'', situat în Cambridge, Statele Unite, şi în Marcy-l'Étoile, în apropiere de Lyon, în sud-estul Franţei, amplasamente unde compania deţine deja laboratoare.

În plus, Sanofi nu se bazează doar pe ARN messenger împotriva Covid-19. Compania dezvoltă un alt vaccin cu GSK, bazat pe tehnologia proteinelor recombinante, iar acesta se află într-un stadiu mai avansat, în ciuda mai multor luni de întârziere, cu o lansare programată pe piață pentru luna decembrie.

Citește și:

EMA a început evaluarea vaccinului anti-Covid de la Sanofi, Vidprevtyn