Prețul acțiunilor Pfizer a crescut cu 6% marți, depășind anteriorul record stabilit în aprilie 1999 și ajungând la un nou maxim istoric, scrie Markets Insider.

Sediul Pfizer din ManhattanFoto: Erik McGregor / ddp USA / Profimedia Images

Consolidarea pe piața bursieră a Pfizer vine în contextul succesului vaccinului anti-Covid dezvoltat de compania americană alături de partenerul său german, BioNTech.

Rezultatele financiare publicate de Pfizer luni arată că cererea pentru vaccinul său anti-Covid, denumit oficial Comirnaty, va rămâne puternică și în 2022 și anii care urmează.

Vaccinul Comirnaty a ajutat Pfizer să înregistreze o creștere a veniturilor de 61% în al doilea trimestru al acestui an până la aproape 19 miliarde de dolari.

Aceste venituri ar putea să crească în continuare odată ce vaccinul său anti-Covid este aprobat pentru administrare în rândul copiilor și tot mai multe țări vor începe acordarea unei a treia doze pentru a crește imunitatea în fața noilor variante ale coronavirusului.

Prețul acțiunilor Pfizer era de 48,57 dolari marți, cu peste un dolar față de recordul de 47,39 de dolari stabilit în aprilie 1999.

De la începutul anului prețul acțiunilor Pfizer a crescut cu până la 35% și analiștii afirmă că acesta ar putea să își mențină trendul ascendent și în perioada următoare.

Însă nu doar Pfizer beneficiază de pe urma vaccinului său anti-Covid. Acțiunile Moderna au crescut la rândul lor, ajungând la o valoare de piață de aproape 200 de miliarde de dolari.

Citește și: