​Adidas a ajuns la un acord pentru vânzarea mărcii de adidași Reebok din cauza problemelor financiare cu care se confruntă aceasta, relatează Markets Insider.

ReebokFoto: Flickr

Tranzacția va aduce Adidas în jur de 2,1 miliarde de euro, o sumă cu aproximativ un miliard de euro mai mică decât a plătit pentru companie în 2006.

Reebok va fi cumpărată de Authentic Brands Group, un conglomerat din sectorul vânzărilor cu amănuntul care deține și alte branduri falimentare ca Books Brothers, Aeropostale sau Forever 21.

Reprezentanții ABG, o afacere de familie, intenționează să listeze compania pe bursă, mutare care ar putea avea loc vara aceasta, potrivit documentelor financiare depuse la autoritățile de reglementare.

Adidas a anunțat că se așteaptă ca tranzacția să fie finalizată în primul trimestru al lui 2022 și că intenționează să redistribuie acționarilor majoritatea sumei obținute din vânzare.

Oficiali ai Adidas au vorbit pentru prima dată despre vânzarea Reebok în luna februarie a anului trecut după un audit privind brandul.

Adidas plătise 3,1 miliarde de euro pentru Reebok în 2006 într-o tranzacție prin care a dorit să concureze cu Nike.

Însă tentativele Reebok de a se repoziționa mai bine pe piață ca un brand folosit de sportivi și atleți de top nu au avut succes, în pofida unor parteneriate încheiate recent cu UFC și Crossfit.