​Gigantul online Amazon va avea și o prezență fizică și va deschide în SUA mai multe hypermarket-uri (department stores) care vor vinde diverse produse, de la mâncare și haine, până la electrocasnice și articole pentru casă, scrie Wall Street Journal. Mișcarea vine după ce Amazon a luat prin divizia sa online ani de zile din cota marilor retaileri care au magazine fizice în SUA.

Magazin al AmazonFoto: Jonathan Weiss, Dreamstime.com

Este de așteptat ca primele magazine să fie dezvoltate în state precum Ohio și California și vor avea suprafețe de aproximativ 2.800 mp, în medie de trei ori mai mici decât cele mai multe dintre magazinele de tip ”department stores” existente.

Nu se știe ce mărci se vor regăsi în magazine, dar cu siguranță vor fi unele mărci proprii ale Amazon, compania având deja la vânzare în online o serie de mărci proprii dezvoltate cu companii partenere.

Planurile nu sunt încă definitivate, dar marchează o schimbare de strategie în evoluția Amazon care a capturat în ultimele două decenii cotă de piață de la marile rețele de retail.