Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Valoarea investitiilor in economie a crescut cu 29% in 2007, la 68,39 miliarde lei

de Dragos Comache     HotNews.ro
Marţi, 4 martie 2008, 12:12 Economie | Companii

Investitiilor realizate in economia nationala au atins anul trecut valoarea de 68,39 miliarde de lei, cu 29% mai mult decat in 2006, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Valoarea investitiilor realizate in ultimul trimestru, comparativ cu perioada corespunzatoare din anul 2006, a inregistrat un avans de 29,5%, pana la 29,13 miliarde de lei.

Pe elemente de structura anul trecut s-au inregistrat cresteri la toate elementele. Astfel, investitiile concretizate in lucrari de constructii noi au insumat 31,04 miliarde de lei, inregistrand un avans de 31,3 % comparativ cu anul 2006. Investitiile in utilaje si mijloace de transport au totalizat 31,48 miliarde de lei, cu 26,8% mai mult de cat in 2006.

Investitiile in lucrari de constructii noi au insemnat 45,4% din total, fata de 44,5% in 2006, iar investitiile in utilaje si mijloace de transport au reprezentat 46% din total, in scadere cu 1,6 puncte procentuala comparativ cu anul anterior. Alte cheltuieli au reprezentat 8,6% din totalul investitiilor.

In ultimul trimestru, s-au inregistrat cresteri la toate elementele de structura, astfel: utilaje inclusiv mijloace de transport (+32,1%), alte cheltuieli (+29,8%) si  lucrari de constructii noi (+26,4%).           

Comparativ cu ultimul trimestru din 2006, in cel de-al patrulea trimestru al anului trecut se constata ca in totalul investitiilor a scazut ponderea investitiilor in lucrari de constructii noi cu 1,4%, in timp ce ponderea investitiilor in utilaje, inclusiv mijloace de transport, a crescut cu 0,3%.

Ramurile preponderente in care s-au realizat investitii sunt industrie, comertul cu ridicata si amanuntul, repararea autovehiculelor, motocicletelor si a bunurilor personale, constructii, transport, depozitare si comunicatii si asigurari sociale din sistemul public.
Material sustinut de Julius Meinl

Ce-am pierdut? Fericirea. Cantările unei lumi dispărute vin de la formația Trei Parale. Vezi partea a doua și țitera

Am pierdut totul, Fericirea, mai ales. Cred cei de la "Trei parale". O spun ei, cei care sunt în preajma fericirii mereu. Ce-ți trebuie altceva mai mult decât să știi să cânți, de la țițeră la fluier. Să culegi cântece de la țărani. Cu care te împrietenești, fluierând, culegând mere, cosind fân. Poate doar să ai chef, la nunți și botezuri. VIDEOinterviu cu formația Trei Parale.

103 vizualizari
ESRI


Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri