Lanțul britanic de puburi JD Wetherspoon, unul dintre cele mai cunoscute din țară, a anunțat miercuri că are probleme legate de aprovizionarea cu bere din cauza crizei șoferilor de camioane asociată cu Brexitul, relatează Euractiv.

Un pub JD WetherspoonFoto: John Morrison / Alamy / Profimedia Images

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat într-un comunicat remis AFP că „întâmpinăm unele probleme de aprovizionare atât cu [berea] Carling cât și cu Coors, ceea ce înseamnă că unele puburi s-ar putea să nu aibă produsul”.

Acesta a legat problemele cu protestul de săptămâna trecută a șoferilor Heineken, cel mai mare furnizor al său.

Un purtător de cuvânt al Molson Coors, compania care produce berile Carling și Coors, a declarat miercuri că „la fel ca multe alte berării și pub-uri, am fost afectați de criza de șoferi de camioane”.

Numeroase companii britanice importante au asociat criza șoferilor de Brexit, noile reguli de imigrație perturbând procesul de recrutare din sectorul de logistică în timp ce pandemia de COVID-19, care a dus la închiderea industriei HoReCa timp de luni de zile, i-a făcut pe unii muncitori străini să se întoarcă în țările de proveniență.

Lanțurile Nando’s, KFC și McDonald’s au raportat la rândul lor recent că au rămas temporar fără unele produse.

Asociația Transportatorilor Britanici a avertizat recent cu privire la o „criză critică” cauzată de lipsa a aproximativ 100.000 de șoferi de camioane.

Tim Martin, fondatorul și CEO-ul JD Wetherspoon, a fost un susținător vocal al Brexit și a respins îngrijorările potrivit cărora părăsirea Uniunii Europene de către Marea Britanie ar afecta mediul de afaceri.

Citește și: