Cefin Real Estate si Valad Property Group, prin intermediul societatii Cheuro, vor investi 200 de milioane de euro pentru dezvoltarea proiectului A1 Industrial Park, au declarat marti reprezentantii celor doua companii. De asemenea, in urmatorii doi ani noul joint-venture va construi parcuri industriale si in alte 5-7 orase mari din tara.

Parcul de afaceri A1, amplasat in zona autostrazii Bucuresti-Pitesti, va avea o suprafata totala de circa 300.000 de metri patrati si va fi finalizat in circa trei ani de zile. Parcul va fi dezvoltat in cinci faze, primele doua etape, care cuprind aproximativ 120.000 metri patrati, fiind deja finalizate. Cea de-a treia faza a proiectului va fi finalizata in vara acestui an.

In ceea ce priveste amplasamentul viitoarelor parcuri, Stefano Albarosa, directorul executiv al Cefin Holding a declarat ca, pana in prezent, au fost contactate peste 60 de municipalitati, unele aratandu-se interesate de acest gen de proiect.

"Dorim sa replicam modelul A1 Business Park in orase cu peste 100.000 de locuitori. Analizam atent potentialul fiecarui oras din Romania", a spus la randul sau Umberto Albarosa, membru in Consiliul de Administratie al Cefin Holding.

"Nu am definitivat inca studiul privind amplasamentul parcurilor. Vom vizita cateva si cel mai probabil pana in vara acestui an vom sti orasele in care vom construi parcurile industriale", a mai spus Stefano Albarosa.

Acesta a mai precizat ca suprafata medie de teren necesara unui parc de afaceri este de aproximativ 20 de hectare.

Cefin Holding si-a inceput activitatea in 1995 ca dealer autorizat Iveco in Bucuresti. In prezent, Cefin activeaza pe trei directii: autovehicule comerciale, productie si imobiliare. Cefin a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 270 milioane de euro pe partea de autovehicule comerciale si productie. In ceea ce priveste sectorul imobiliar, compania administreaza un portofoliu de proiecte de dezvoltare imobiliara evaluat la 800 milioane de euro, avans o suprafata de un milion de metri patrati.

Valad Property Group este un fond de investitii imobiliare cu sediul in Australia care se ocupa de gestionarea proprietatilor particulare si internationale in valoare de peste 20 miliarde de euro investiti in active imobiliare. In Europa este prezent in tari precum Marea Britanie, Franta, Olanda, Germania si Polonia.