Facebook a denunțat duminică acuzațiile „ridicole” că platforma ar fi putut contribui la evenimentele care au condus la asaltul violent asupra Capitoliului din 6 ianuarie, înainte de interviul cu un denunțător care ar trebui să abordeze acest subiect, potrivit AFP.

FacebookFoto: M A Soliman, Dreamstime.com

Vicepreședintele grupului Nick Clegg, într-un interviu acordat CNN, a negat, de asemenea, că rețelele de socializare pot fi „toxice” pentru adolescenți, contrar studiilor interne recent dezvăluite.

Responsabilitatea pentru „insurgența” de la sediul Congresului „revine celor care au provocat violența și celor care au încurajat-o, inclusiv președintele (Donald) Trump”, a insistat Nick Clegg.

El vorbea cu câteva ore înainte de difuzarea unui interviu cu un denunțător în emisiunea CBS „60 de minute”, despre care New York Times a spus că ar trebui să acuze Facebook că a slăbit garanțiile pentru alegerile prezidențiale din SUA din 2020 și a permis escaladarea către atacul din 6 ianuarie.

De asemenea, potrivit cotidianului New York Times, Nick Clegg a distribuit vineri și o notă internă în încercarea de a dezamorsa controversa prin condamnarea acuzațiilor „înșelătoare”.

Vicepreședintele platformei și-a întețit eforturile duminică pentru a căuta ”o explicație tehnologică pentru polarizarea politică din Statele Unite”.

El a recunoscut, totuși, că Facebook ar trebui să încerce să „înțeleagă modul în care (acesta) contribuie la conținutul negativ și extrem, la discursul de ură și la dezinformare”.

Gigantul rețelelor de socializare este în corzi de la publicarea în septembrie a unei serii de articole Wall Street Journal (WSJ) pe baza documentelor furnizate de acest denunțător al cărui identitate nu a fost încă dezvăluită.

Cotidianul financiar a dezvăluit că studiile efectuate de Facebook asupra efectelor rețelelor sociale au relevat, printre altele, un impact negativ asupra adolescenților.

Potrivit studiilor citate de ziar, 32% dintre adolescente cred că utilizarea Instagram le-a oferit o imagine corporală mai negativă atunci când erau deja nemulțumite de ea.

„Cercetările noastre sau ale oricui altcineva nu susțin că Instagram este rău sau toxic pentru toți adolescenții”, a răspuns Nick Clegg duminică.

„Nu mi se pare surprinzător, intuitiv, că dacă nu te simți deja bine cu tine însuți, accesul pe rețelele de socializare te poate face să te simți puțin mai bine”, a adăugat el.

Sub presiune, compania californiană a anunțat că suspendă dezvoltarea unei versiuni de Instagram pentru copii sub 13 ani. Dar un oficial al grupului, chestionat joi la Congresul SUA, a refuzat să se angajeze că o astfel de versiune nu va vedea niciodată lumina zilei.