„Curtea Supremă” independentă de Facebook se va întâlni cu denunțătorul companiei, Frances Haugen, după ce a făcut o serie de afirmații despre gigantul tehnologic, potrivit Insider.

Frances Haugen in WSJFoto: wsj.com

Comitetul de supraveghere Facebook a anunțat ședința într-o postare de luni:

„În ultimele câteva săptămâni, noi informații despre abordarea Facebook în ceea ce privește moderarea conținutului au ieșit la iveală ca urmare a acțiunilor unui fost angajat Facebook, Frances Haugen. Având în vedere afirmațiile serioase formulate despre Facebook de către doamna Haugen, i-am adresat o invitație de a vorbi consiliului de administrație în următoarele săptămâni, pe care a acceptat-o. Membrii consiliului de administrație apreciază șansa de a discuta despre experiențele doamnei Haugen și de a se aduna informații care pot ajuta la creșterea transparenței și responsabilității de la Facebook prin deciziile și recomandările noastre de caz."

Haugen a intrat luni pe Twitter pentru a confirma că se va întâlni cu membrii consiliului.

Dezvăluirile lui Frances Haugen, despre cum Facebook a pus pe primul loc profitul și despre cum rețeaua nu a acționat pentru a rezolva problemele cauzate chiar de ea, au dus la dezbateri aprinse în rândul angajaților Facebook. Au fost numeroase discuții în contradictoriu pe temele expuse de Haugen, iar directorii companiei au organizat numeroase discuții cu angajații, dându-le și sfaturi despre ce să spună dacă familia sau prietenii îi întreabă despre ultimele probleme de la Facebook.

Surse citate de New York Times spun că dezvăluirile lui Frances Haugen au stârnit multe discuții, iar asta nu este de mirare, mai ales că Facebook are 63.000 de angajați. Și Mark Zuckerberg a discutat 20 de minute în întâlnirea săptămânală cu angajații despre acest subiect, spunând că unele dintre afirmații sunt foarte ușor de contrazis.

Zuckerberg a apărat Facebook și a mai spus că este greșită caracterizarea făcută companiei de către Frances Haugen.

Totuși, sursele spun că au fost destui angajați care i-au dat dreptate lui Haugen și care au spus că Facebook ar trebui să discute deschis aceste probleme. A existat și propunerea ca Haugen să fie invitată să vorbească angajaților Facebook despre problemele companiei, dar așa ceva ar fi aproape imposibil.