Twitter a înregistrat o pierdere de peste jumătate de miliard de dolari în trimestrul trei al anului după ce a plătit 766 de milioane de dolari pentru a pune capăt unui proces ce a durat mai mulți ani de zile, relatează TechXplore.

TwitterFoto: Boris Zhitkov / Alamy / Profimedia Images

Gigantul social media a fost acuzat că în 2015 a indus în eroare investitorii cu privire la numărul de utilizatori ai platformei și câți dintre aceștia sunt activi în fiecare lună, precum și cât de frecvent își verifică timeline-ul de pe Twitter.

Compania a respins acuzațiile însă în luna septembrie a fost de acord să ajungă la o înțelegere amiabilă pentru a pune capăt procesului, anunțând la momentul respectiv că decizia va avea un impact asupra profitului său din trimestrul trei.

Bilanțul contabil depus săptămâna aceasta arată că Twitter a înregistrat o pierdere de 537 de milioane de dolari din cauza procesului.

Însă în pofida loviturii încasate, veniturile sale trimestriale au crescut cu 37% după ce compania a rămas în mare parte neafectată de modificările aduse de Apple termenilor și condițiilor privind protejarea vieții private a utilizatorilor telefoanelor și sistemelor sale de operare.

Investitorii par să fi fost mai degrabă încurajați de acest indicator decât de pierderea companiei, prețul acțiunilor Twitter crescând cu 4% după publicarea rezultatelor financiare, relatează CNBC.

Veniturile realizate de Twitter în trimestrul trei al anului s-au ridicat la 1,284 de miliarde de dolari.

Citește și: