Ministrul inovării şi tehnologiei din Ungaria, László Palkovics, şi Colin Cai, directorul general al Huawei Technologies Hungary, au semnat o declaraţie de intenţie privind cooperarea pe termen lung, care cuprinde transformarea digitală a învăţământului, dezvoltarea reţelelor 5G şi a celor fixe, precum şi soluţii de "smart city", potrivit agenției maghiare MTI.

HuaweiFoto: Flavijus, Dreamstime.com

Evenimentul a avut loc în cadrul unei conferinţe organizate de compania Huawei, la Budapesta. Potrivit comunicatului remis de Huawei Technologies, conferinţa Tech4Green - Digital Power Summit a evidenţiat importanţa unor noi tehnologii precum inteligenţa artificială, cloud-computing sau Big Data, în perspectiva evoluţiei spre neutralitatea climatică, citează Rador.

Potrivit comunicatului, László Palkovics, ministrul Inovării şi Tehnologiei, a subliniat în prezentarea sa că, pentru Ungaria, cele mai importante tehnologii sunt legate de digitalizare şi tehnologii verzi care îmbunătăţesc eficienţa energetică.

László Palkovics a afirmat că una dintre cele mai importante tehnologii ale viitorului va fi cea a acumulatoarelor, a stocării energiei, iar Ungaria şi-a stabilit obiectivul de a deveni al doilea stat membru din UE, după Germania, din punctul de vedere al capacităţii de producţie în acest sector.

În legătură cu Strategia privind inteligenţa artificială, ministrul ungar a arătat că o parte semnificativă a aplicaţiilor şi platformelor IA se ocupă deja de modalităţile de utilizare a inteligenţei artificiale în domeniul economiei verzi.

În documentul semnat se precizează că Huawei va continua să lucreze în strânsă legătură cu instituţiile de învăţământ naţionale din Ungaria, sprijinind dezvoltarea învăţământului digital prin inovare şi transfer de cunoştinţe.

Compania susţine învăţământul superior din Ungaria prin testarea şi lansarea unor soluţii pentru campusuri inteligente, continuă să dezvolte sisteme Wi-Fi şi reţele de bandă largă în instituţiile de învăţământ şi oferă soluţii de colaborare inteligentă şi de desktop virtual pentru a creşte eficienţa învăţământului la distanţă.

De asemenea, Huawei va continua să sprijine pregătirea inginerilor IT talentaţi, în total aproximativ 2.000 de studenţi maghiari, în cadrul universităţilor ungare, potrivit unui acord semnat cu ministerul în 2019.

Compania s-a angajat pentru accelerarea utilizării comerciale a tehnologiei 5G, astfel încât toate sectoarele industriale interne să poată beneficia de avantajele celei de-a patra revoluţii industriale, Industria 4.0. Prin acordul de cooperare, Ministerul Inovării şi Tehnologiei s-a angajat să asigure în continuare un mediu de afaceri deschis şi nediscriminatoriu pentru dezvoltarea reţelelor de generaţia a 5-a în Ungaria.