Jocul fenomen Fortnite, care reunește milioane de urmăritori online din întreaga lume, se va retrage din China, a anunțat editorul său Epic Games, într-un moment în care puterea comunistă strânge șurubul pe sectorul digital, potrivit La Libre, citat de Rador.

FortniteFoto: Nintendo

Autoritățile chineze, care sunt deosebit de pretențioase în ceea ce privește concurența și problemele legate de datele personale, au identificat mai multe greutăți virtuale pentru practicile tolerate până acum.

Jocurile video, care în China reprezintă un câștig financiar semnificativ, dar sunt criticate pentru latura lor de dependență în rândul tinerilor, nu au fost cruțate.

În august, autoritățile au impus o limită drastică de trei ore de jocuri video pe săptămână pentru cei sub 18 ani, după ce unii erau în stare să petreacă zile întregi lipiți de ecranele lor.

În acest context, editorul american Fortnite va închide definitiv versiunea chineză a jocului, a spus el.

"Pe 15 noiembrie, la ora 11, vom închide serverele jocului, iar jucătorii (din China) nu se vor mai putea conecta", a scris Epic Games, duminică, într-un comunicat.

Deja de luni, jocul nu mai acceptă jucători noi în China, precizează compania, care îl numără printre acționari pe gigantul chinez al internetului Tencent.

Fortnite este unul dintre cele mai populare jocuri din lume, cu peste 350 de milioane de utilizatori, mai mult decât populația americană.

Lansat în 2017, Fortnite este un așa-numit joc de "battle royale", în care participanții caută să fie ultimii care supraviețuiesc.

Jocul are o versiune specifică în China, unde conținutul violent, obscen sau sensibil din punct de vedere politic este strict reglementat.

Deși Fortnite poate fi descărcat gratuit, generează miliarde de venituri odată cu achiziționarea de către jucători a conținutului suplimentar, cum ar fi ținute și mișcări de dans, pentru personajele lor.

Jocurile au devenit rapid un fenomen la nivel mondial, până în punctul în care anumite jocuri sunt acum urmărite în direct de milioane de spectatori.

Invocând un "mediu dificil", şi rețeaua de socializare profesională LinkedIn a Microsoft şi-a anunțat retragerea din China.