"Vă garantez că în orice formulă de guvernare vom merge, PNL nu va abdica de la aceleași principii: plătim facturile la timp, statul este un partener onest și transparent al mediului de afaceri și vom milita pentru a nu crește taxele", a declarat vineri Florin Cîțu la evenimentul „Topul Național al firmelor private din România”, unde a fost prezent ca vorbitor și Marcel Ciolacu, liderul PSD. Liderii PNL și PSD au fost singurii care au răspuns pozitiv invitației la acest eveniment, potrivit organizatorilor.

Florin CituFoto: Captura Facebook

  • "Știu că din cauza crizei politice nu prea mai vedem ce am facut bine împreună anul acesta. Dar trebuie să vedem pentru că altfel deficitul bugetar ar fi explodat. Și cu o creștere a deficitului bugetar ar fi venit din nou o reducere a ratingului de țară, dobânzi mai mari și așa mai departe. Toate acestea ar fi fost consecințele unei economii gestionate prost în 2021.
  • În continuare vă garantez că în orice formulă de Guvernare vom merge, PNL nu va abdica de la aceleași principii: plătim facturile la timp, statul este un partener onest și transparent al mediului de afaceri și vom milita pentru a nu crește taxele. Am arătat că atunci când investești în economie, poți să ai venituri la buget mai mari, fără să crești taxele. Cred că e o formulă pe care am patentat-o și România poate să facă acest lucru în continuare.", a declarat vineri Florin Cîțu.

La începutul intervenției sale, organizatorii evenimentului i-au spus lui Cîțu că transportatorii auto vor să știe când se va reglementa în Codul Fiscal situația diurnei și a indemnizației pentru șoferi și conducătorii auto, precum și care este stadiul Legii 455 din Senat pe același domeniu al transportului auto.

Cîțu a spus că sunt sunt aspecte care trebuie reglate în Parlament și și-a ținut mai întâi discursul în care a lăudat măsurile luate în acest an de Guvern.

  • "Azi România este țara care are printre cele mai rapide reveniri ale economiei din UE, cu estimări de creștere economică ce au fost îmbunătățite în cursul acestui an - am început cu 4% și am ajuns la o estimare de peste 7%, vom vedea unde terminăm, dar în jur 7%, cu un deficit în scădere, cu venituri mai mari la buget și cu o rată a șomajului în scădere.
  • Toate acestea le-am făcut pentru că împreună am comunicat. Noi ne-am ținut de partea noastră - nu am crescut taxe, nu v-am luat prin surprindere, am plătit facturile la timp, iar dvoastră ați putut să vă duceți activitatea în acest mediu dificil.", a spus Cîțu.

Ulterior, referindu-se la răspunsurile solicitate, Cîțu a făcut trimitere la măsurile care vor trebui luate în Parlament.

"Este aici și președintele PSD. Trebuie să susținem antreprenorii și cu siguranță vom trece aceste amendamente cât mai curând, inclusiv certificatul verde. Despre certificatul verde, am încercat măsuri prin care să nu închidem economia. Această măsură este cea mai non-invazivă, dacă se poate spune așa ceva, în contextul valului 4. O creștere a ratei de vaccinare va readuce fluxul de clienți în aceste companii și vom putea trece peste această perioadă.", a spus președintele PNL.