Groupama, care a decis să acopere în mod derogatoriu riscurile asociate virusului Sars-CoV-2, în martie 2020, va continua să acorde aceste garanții doar clienților vaccinați cu schemă completă, începând cu data de 15 noiembrie 2021.

Coada la vaccinare in BucurestiFoto: RO Vaccinare Facebook

De la începutul pandemiei și până în prezent, Groupama a plătit despăgubiri în valoare totală de peste 3,9 milioane de lei pentru evenimente cauzate de infecția cu virusul Sars-CoV-2, evenimente acoperite în mod derogatoriu pentru polițele de asigurare de viață, asigurările de sănătate și cele de călătorii în străinătate.

Din această decizie de restrângere a acoperirilor pentru evenimentele cauzate de diagnosticarea cu Covid-19 doar pentru clienții vaccinați sunt exceptate situațiile în care acoperirile specifice Covid-19 sunt parte integrantă a condițiilor contractului de asigurare, și nu doar acoperiri derogatorii. În cazul contractelor de Asigurare pentru călătorii în străinătate, acoperirile rămân în continuare valabile, atât pentru persoanele vaccinate, cât și pentru cele nevaccinate.