McDonald's a câștigat un proces cu fostul său CEO Steve Easterbrook, forțându-l pe acesta să-și ramburseze pachetul de indemnizație de peste 100 de milioane de dolari, scrie CNN.

Steve EasterbrookFoto: Hotnews

Easterbrook a fost concediat în 2019, după ce consiliul de administrație al gigantului fast-food a stabilit că a încălcat politica companiei având o relație recentă consensuală cu un angajat. În august 2020, McDonald's a intentat un proces împotriva lui Easterbrook pentru că a mințit consiliul de administrație cu privire la amploarea relațiilor sale cu angajații.

Într-un dosar trimis joi la Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA, McDonald's l-a criticat pe Easterbrook pentru „conduita greșită, minciunile și eforturile sale de a împiedica investigațiile asupra acțiunilor sale” și că soluționarea este cea mai bună cale de urmat.

„Această înțelegere îl face pe Steve Easterbrook să răspundă pentru conduita sa necorespunzătoare, inclusiv pentru modul în care și-a exploatat poziția de CEO”, a declarat Enrique Hernandez, Jr., președintele consiliului de administrație al McDonald's, în dosar. „Rezoluția evită un proces prelungit în instanță și ne permite să mergem mai departe”.

Easterbrook a recunoscut în dosarul SEC că „uneori nu am reușit să susțin valorile McDonald’s și să-mi îndeplineasc anumite responsabilități ca lider al companiei”. De asemenea, el și-a cerut scuze consiliului de administrație, colaboratorilor și foștilor colegi de muncă.

Valoarea totală a pachetului său de indemnizație este de 105 milioane de dolari în numerar și acțiuni. Cu toate acestea, nu este clar cât de mult este stoc sau numerar.

Procesul McDonald's afirmă că compania a fost informată asupra celorlalte relații ale lui Easterbrook cu angajații în iulie și a deschis o nouă anchetă care a găsit dovezi ale altor trei relații sexuale.