Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Transporturi Aeriene Române TAROM a luat act de demisia domnului comandant Cătălin Radu PRUNARIU din funcția de director general, demersul acestuia fiind din motive personale, transmite Compania. Prunariu a fost numit în iunie 2021, fiind unul din ultimii conducători ai companiilor din subordinea Transporturilor rămași încă în funcție după plecarea de la minister a lui Cătălin Drulă.

TaromFoto: Tarom

Cătălin Radu Prunariu a fost numit director general al Tarom în iunie 2021, în timpul mandatului lui Cătălin Drulă la Ministerul Transporturilor. Prunariu a lucrat în Tarom încă din 2009, ocupând pe rând posturi de copilot, pilot comandant, instructor și examinator, precum și director operațiuni zbor.

Acesta a rămas printre ultimii directori din subordinea Transporturilor care încă nu fuseseră schimbați după schimbarea guvernării și plecării lui Drulă de la minister.

„Ținând cont de complexitatea activităților, dar și pentru a exista o continuitate în demersurile începute de către companie, Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Transporturi Aeriene Române TAROM l-a numit în funcția de Director General pe domnul Mihăiță URSU, membru CA și fost Director General al TAROM în perioada iunie 2020 – iunie 2021”, anunță compania.

Conform propriului CV de pe site-ul Tarom, Mihăiță Ursu a fost din iunie 2021 și până în prezent CEO al companiei Lifestyle Pharma SRL, în paralel cu funcția de administrator al Tarom.

În perioada iunie 2020 - iunie 2021 Ursu a fost director general al Tarom, iar între februarie și iunie 2020 a fost membru în consiliul de administrație al Poștei Române, în paralel cu CA-ul de la Tarom (martie-iulie 2020).

În trecut acesta a actionat ca director de vânzări în diferite firme precum BRAVO EUROPA SRL (producator de sisteme complete de acoperisuri din tabla), – IMPRO SRL ( Producator de sisteme complete de acoperisuri și e panouri termoizolante) sau MARCEGAGLIA ROMANIA SRL, S.C. TERAPLAST S.A, S.C. AUSTROTHERM COM S.R.L. ș.a.

Ca educație, Mihăiță Ursu a terminat Universitatea Tehnică București, profilul înginerie la Facultatea de Geodezie și a făcut și Colegiul Național de Apărare.