Aproximativ 2900 de beneficiari sunt încă neplătiți în Măsura 2, cu o sumă de 570 milioane de lei, a declarat miercuri ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu. Acesta a spus că Guvernul va adopta în curând o ordonanță de urgență care va permite crearea cadrului legal pentru ca Măsura 2 să fie închisă în cursul lunii februarie.

Daniel CadariuFoto: Captura Guvern

Ministrul Daniel Cadariu a spus că azi în ședința de guvern a fost discutată în primă lectură un proiect de ordonanță de urgență privind modificarea Ordonanței 130/2020 care a stat la baza celor 3 scheme de ajutor pentru mediul de afaceri afectat de pandemie in 2020.

"Este nevoie de această modificare legislativă pentru a schimba o încadrare a unui titlu bugetar la Ministerul de Finanțe pe de o parte și pe de altă parte va sta la baza unui contract adițional al contractului dintre Ministerul nostru și MIPE.

Astfel, vom avea posibilitatea ca in cursul lunii februarie sa inchidem Masura 2. Este probabil unul dintre programele cu valoarea cea mai mare care a functionat în România până acum, suma totala este de 900 milioane de euro pentru cei 17.000 de beneficiari.", a mai spus acesta.