Meta/Facebook a suferit joi cea mai mare pierdere înregistrată într-o singură zi din istoria bursei americane după ce a publicat miercuri estimări mai slabe decât cele la care se așteptau investitorii, relatează Business Insider.

Mark ZuckerbergFoto: K2images, Dreamstime.com

Valoarea de piață a Meta a scăzut cu aproape 240 de miliarde de dolari după ce prețul acțiunilor sale s-a prăbușit cu 26,4% în decurs de doar 24 de ore după ce piețele s-au închis joi.

Meta, noua denumire a companiei ce deține platformele Facebook, Instagram și WhatsApp, a anunțat în estimările pentru trimestrul 4 publicate miercuri că numărul de utilizatori zilnici ai Facebook a scăzut pentru prima dată în istoria companiei.

Compania a raportat de asemenea o pierdere operațională de 10 miliarde de dolari din noul său proiect legat de metavers.

Pierderile au fost atât de mari fiindcă Meta a investit în hardware pentru realitate virtuală, în software, dar și pentru a face angajări. Compania promitea investiții de 10 miliarde dolari pentru a construi metaversul și peste 10.000 de noi locuri de muncă în Europa.

Compania lui Mark Zuckerberg a deținut și anteriorul record negativ din istoria bursei americane

Valoarea de piață a Meta a ajuns la 661,4 miliarde de dolari la închiderea piețelor joi, comparativ cu o capitalizare de piață de 898,5 miliarde miercuri, o pierdere de 237,1 miliarde de dolari.

Anterior Facebook deținuse recordul pentru cea mai mare prăbușire într-o singură zi în istoria bursei americane, pierzând 119 de miliarde de dolari în iulie 2018 după ce a raportat o creștere lentă în al doilea trimestru al anului.

Fondatorul și CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, a pierdut 31,8 miliarde de dolari în urma prăbușirii acțiunilor companiei responsabile pentru vasta majoritate a averii sale, ieșind din clubul exclusivist al centimiliardarilor - al miliardarilor cu o avere de peste 100 de miliarde de dolari.

Bloomberg estimează acum averea lui Mark Zuckerberg la 89,6 miliarde de dolari, el căzând mai multe poziții până pe a zecea în clasamentul celor mai bogate persoane din lume.