Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Ascendis pregătesc un program complet de inovare pentru companiile din România, prin care timp de 5 luni, IMM-urile transformă o idee într-un produs sau serviciu inovator, gata de lansat în piață.

Program de inovare pentru IMM-urile mature care vor să dezvolte noi linii de business, dezvoltat de BERD și AscendisFoto: Ascendis

Aceasta este ultima săptămână în care IMM-urile se mai pot înscrie în programul de inovare desfășurat de BERD şi Ascendis în perioada 15 martie – 29 iulie 2022. Înscrierile se pot face pe site-ul X by Ascendispână la finalul zilei de 28 februarie 2022. Participanții selectați vor trece, pe rând prin 3 etape: inspirație, ideație și incubarea ideilor. Maturitatea companiei şi capacitatea de a implementa inițiative inovatoare sunt principalele criterii de selecție. Programul este proiectat astfel încât să valorifice potențialul inovator al companiilor.

La început vor fi selectate 20 de echipe, cu cel mai mare potențial, care vor parcurge primele 2 etape din program, inspirație și ideație. Vor beneficia de workshop-uri și sesiuni de mentorat cu experți în business, tehnologie, marketing, inovație, vânzări și juridic. De asemenea, pentru inspirație, vor interacționa direct cu antreprenori români de succes, din companii precum Amber Studio, IPEC sau Agroland, care au transformat o afacere tradițională într-un mod inovativ, adoptând noi modele de afaceri și tehnologii. În ultima etapă, cea de incubare, vor fi admise 5 echipe.

Programul va include 9 workshop-uri care acoperă teme precum: Modele Inovative de Afaceri, Strategia Oceanului Albastru, Lean Canvas, Leadership, Project Management, Marketing și Instrumente Financiare - susținute de trainerii Ascendis, cu peste 10 ani de experiență în business și peste 7 ani de experiență în training și consultanță.

Participarea la primele două etape este gratuită, iar pentru a treia etapă costul este acoperit în proporție de 90% de BERD, iar restul de 10% de către companiile eligibile. Contribuția redusă a beneficiarilor este posibilă datorită finanțării acordate de Uniunea Europeană în cadrul programului Orizont 2020. BERD și Uniunea Europeană au lansat în 2019 un cadru de finanțare care sprijină investițiile în cercetare și inovare ale IMM-urilor din România, inclusiv prin facilitarea accesului la consultanță.

Despre Ascendis

Înființată în urmă cu 25 ani, compania are în prezent linii de business în training, coaching, consultanță, team building, microlearning, certificări HR și LSS. Ascendis are o echipă de 80 de persoane (consultanți, traineri, colaboratori și personal de suport).

Despre BERD

BERD este o bancă multilaterală care susţine dezvoltarea sectorului privat şi iniţiativa antreprenorială în 38 de economii de pe trei continente. Banca este deținută de 71 de țări, precum și de UE și BEI. Investițiile BERD au ca scop transformarea economiilor din regiunile sale în economii competitive, incluzive, bine guvernate, verzi, rezistente și integrate. BERD este unul dintre principalii investitori în România. Până în prezent, Banca a investit 9,5 miliarde de euro în economia țării prin 485 de proiecte. În plus, aproape 1.000 de IMM-uri românești și-au dezvoltat afacerile cu ajutorul proiectelor de consultanţă susținute de BERD.