Pandemia de COVID-19 a adus mai mult ca niciodată în prim plan grija pentru sănătatea noastră. Am văzut în toată această perioadă că anxietatea legată de noul coronavirus a pus, pentru unii dintre noi, celelalte probleme de sănătate pe planul 2. Cu toate acestea, este extrem de important să avem grijă la situațiile neprevăzute care pot apărea oricând și oriunde. Asigurările de sănătate sunt exact plasa de siguranță de care avem nevoie în acest context și nu numai.

HotNews.roFoto: Hotnews

Asigurările ne ajută în momentele în care ne lovim de situații neprevăzute care afectează bugetul personal, al familiei sau chiar al afacerii, iar in contextul pandemic cu care ne confruntăm, grija pentru sănătate a crescut mai mult ca oricând. Faptul că pandemia de COVID-19 a sporit interesul românilor pentru asigurările de sănătate este confirmat și de Barometrul UNSAR-IRES privind Percepţia riscului şi cultura asigurărilor din România, realizat anul acesta.

Cu ce ne ajută o asigurare de sănătate?

Dacă ni se strică mașina în timpul vacanței și avem asigurare, nu mai este cazul să apelăm la economii pentru reparația ei. Sau dacă avem asigurare de călătorie și ne îmbolnăvim în concediu, bugetul alocat vacanței rămâne neatins.

„La fel este și cu asigurările de sănătate. Dacă ne confruntăm cu o problemă de sănătate si beneficiem de asigurare dedicată, știm că ne putem concentra pe tratament, pentru că avem ajutor financiar din partea asigurării. Iar dacă ni se întâmplă ceva rău, știm că familia e protejată financiar”, explică Gabriela Lupaș-Țicu, Chief Marketing & Operations Officer la NN România.

Asigurarea de sănătate NN acoperă, cu o medie de numai 5 lei pe zi, cheltuieli de până la 100.000 de lei pe an pentru spitalizare și intervenții chirurgicale oriunde în România și în străinătate, sumă care crește cu 20.000 de lei după fiecare an în care nu a fost nevoie de asigurare până la maximum 200.000 de lei. Iar Asigurarea suplimentară pentru Cancer, Arsuri Grave și Transplant Organe care completează Asigurarea de Sănătate NN oferă suplimentar clienților până la 500.000 de lei pentru orice fel de cheltuieli în astfel de situații medicale grave.

Asigurarea de sănătate, un sprijin financiar bun de care ai nevoie

Sănătatea este mai importantă ca oricând în contextul actual, iar accesul la tratamente și banii de care este nevoie pentru acestea sunt subiecte de care oamenii sunt tot mai interesați și preocupați. 42% dintre români sunt mai interesați de asigurările de sănătate acum, ca urmare a pandemiei, față de un procent de 28%, cât era anul trecut, conform Barometrului UNSAR-IRES privind Percepţia riscului şi cultura asigurărilor din România realizat anul acesta.

Este clar că nevoia de siguranţă este în creştere şi oamenii au simţit, poate mai mult ca niciodată, cât de important este să se protejeze de riscuri cu o asigurare de sănătate.

O problemă medicală apărută subit afectează nivelul de trai pentru multe familii din țara noastră, mai ales în contextul în care populația României este vulnerabilă la risc. Conform unui studiu realizat de UNSAR, deficitul de protecție al românilor a crescut cu 14% în 2019. Ce înseamnă acest lucru? Că diferența dintre suma de bani pe care familiile din România o au la dispoziție si suma de bani de care au nevoie pentru a își păstra nivelul de trai dacă apar situații neprevăzute sau probleme era de peste 600 de miliarde de lei, ceea ce înseamnă, în medie, 110.000 lei per familie.

„O asigurare de sănătate sau de viață poate acoperi acest deficit, astfel că importanța asigurărilor de sănătate este astăzi mai mare ca oricând, mai ales în contextul pandemic în care ne aflăm. De ce? Pentru că oferă sprijin financiar în cazul în care intervin probleme de ordin medical, astfel încât oamenii să se poată concentra pe tratament și recuperare, fără să aibă grija banilor”, mai spune Gabriela Lupaș-Țicu.

Alegerea unei asigurări de sănătate

Alegerea unei asigurări de sănătate pornește, în primul rând, de la nevoia oamenilor de a proteja sănătatea proprie și a familiei. Problemele de sănătate acoperite, suma de care beneficiază pentru tratament, rețeaua medicală în care pot beneficia de tratament sau cum decurge procesul de cumpărare și cât de repede pot beneficia de asigurarea lor atunci când au nevoie sunt cele mai importante aspecte pe care clienții ar trebui sa le ia în considerare atunci când vor să încheie o asigurare.

Cu asigurările de sănătate de la NN, clienții au acoperire pentru cele mai frecvente probleme de sănătate, iar suma asigurată a fost gândită în funcție de nevoile financiare care apar în general în tratarea unor astfel de afecțiuni. Asigurarea de sănătate NN acoperă direct costurile de spitalizare și intervenție chirurgicală într-o rețea extinsă de peste 275 de spitale și clinici private din România și Ungaria, iar atunci când clienții aleg să se trateze în afara rețelei, primesc o sumă de bani pe care o pot folosi oricum au nevoie.

La fel se întâmplă și cu Asigurarea suplimentară pentru Cancer, Arsuri Grave și Transplant Organe, care asigură clienților acces la o sumă importantă de bani, în cel mult 48 de ore de la informarea asiguratorului privind diagnosticul. Banii pot fi folosiți pentru orice tip de cheltuieli pe parcursul tratamentului, indiferent dacă în sistemul public sau privat din România sau din străinătate, fără să fie nevoie de niciun document care să justifice cheltuielile.

La NN, asigurarea de sănătate este activă toată viața fără reevaluarea stării de sănătate, câtă vreme clienții plătesc primele de asigurare, iar pretul asigurarii nu creste atunci când clienții isi folosesc asigurarea . Când apare o problemă medicală asigurată, clienții pot anunța situația electronic, simplu și rapid, în aplicația NN Direct și pot trimite inclusiv documentele justificative de care e nevoie, având acces la suma asigurată simplu și rapid.

Câți români au asigurare de sănătate

Numărul românilor care au o asigurare de sănătate a crescut cu peste 60% în ultimii cinci ani, în timp ce primele totale plătite de aceştia au înregistrat creşteri anuale de două cifre, ajungând la 451 de milioane de lei la finalul anului trecut, potrivit datelor Autorității de Supraveghere Financiară pentru 2020. NN Asigurări de Viaţă este al patrulea cel mai mare asigurator în funcție de primele brute subscrise în 2020 pentru asigurări de sănătate, cu o cotă de peste 10% din total calculată în baza datelor raportate de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Lansată în 2016, de Ziua Mondială a Sănătății, Asigurarea de Sănătate NN ajută astăzi peste 30.000 de români să aibă grijă de sănătatea lor. În 2021, aproximativ 39% din totalul clienților noi NN au ales asigurarea de sănătate pentru ei și familia lor şi tendinţa continuă şi în acest an. De asemenea, 18% din asigurările de sănătate cumpărate au fost pentru copii, un avantaj important pe care îl oferim părinților fiind faptul că se pot interna alături de cei mici fără costuri suplimentare.

Tu ți-ai făcut asigurarea de sănătate? Daca nu, poti face primul pas aici.

Articol susținut de NN