Serviciul de rezervări online de cazare Airbnb își va suspenda activitățile din Rusia și Belarus ca urmare a invaziei Ucrainei de către Moscova, relatează Reuters.

AirbnbFoto: Dreamstime.com

Decizia a fost anunțată într-o postare scurtă făcută pe Twitter de către Brian Chesky, CEO-ul Airbnb.

„Airbnb își suspendă toate operațiunile din Rusia și Belarus”, a anunțat acesta.

Amintim că președintele bielorus Alexandr Lukașenko a permis trupelor rusești, intrate pe teritoriul Belarusului la începutul lunii februarie pentru „exerciții militare” comune, să invadeze Ucraina din nord, de-a lungul graniței comune dintre cele două țări.

Airbnb va oferi cazare gratuită pentru refugiații ucraineni

Diplomații Uniunii Europene au aprobat miercuri noi sancțiuni împotriva Belarusului pentru rolul său de sprijinire a invaziei ruse în Ucraina.

Airbnb anunțase într-un comunicat remis presei luni că va oferi cazare gratuită pentru 100.000 de refugiați ucraineni.

Decizia Airbnb de a-și închide operațiunile din Rusia și Belarus vine după ce Uniunea Europeană a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că își va închide spațiul aerianpentru toate aeronavele rusești.

Marea Britanie și Statele Unite au decis la rândul lor acest lucru.

Uniunea Europeană a hotărât de asemenea să interzică toate transferurile de euroîn Rusia, exceptându-i însă de la măsură pe cei care călătoresc în Rusia și membrii corpului diplomatic.

Airbnb s-a alăturat vineri unui val de companii străine care au decis să se retragă sau să își sisteze operațiunile în Rusia.

Pe același subiect: Ce branduri sau companii s-au retras din Rusia până acum sau și-au suspendat activitatea din cauza Războiului din Ucraina

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.