Producătorul de bere olandez Heineken a anunțat că oprește vânzarea și producția în Rusia, fiind ultima mare companie care oprește operațiunile în Rusia.

HotNews.roFoto: Hotnews

De asemenea, Heineken a anunțat și că va lua măsuri imediate pentru a delimita operațiunile rusești de afacerile sale, conform CNN. Heineken își anunțase deja planurile de a opri toate investițiile noi și exporturile către Rusia.

Miercuri, Heineken a transmis că „evaluează opțiuni strategice pentru viitorul operațiunilor din Rusia": "Vedem o distincție clară între acțiunile guvernului și ale angajaților noștri din Rusia. De mai bine de 20 de ani, angajații noștri locali sunt membri apreciați ai afacerii noastre Heineken. Sprijinirea angajaților noștri și a familiilor acestora este un principiu clar pe măsură ce definim calea de urmat.”

Heineken a spus că va intensifica, de asemenea, sprijinul și donațiile pentru ONG-urile care operează în Polonia, Ungaria, România și Slovacia.

Reamintim că o serie de mari companii au anunțat că își opresc activitățile în Rusia, după ce țara condusă de Vladimir Putin a invadat Ucraina în 24 februarie.

Marți, McDonald's a anunțat că își închide toate cele 850 de restaurante din Rusia. La scurt timp, au făcut același anunț și Starbucks , Coca-Cola și Pepsi.