​Digitalizarea accentuată oferă companiilor numeroase avantaje precum accesarea unor noi piețe, extinderea zonelor de selecție în recrutare sau abordarea unui număr mai mare de clienți. Toată paleta de soluții virtuale prezintă, însă, și vulnerabilități specifice. Din fericire, tehnologiile moderne de securitate cibernetică sunt, de asemenea, într-o continuă dezvoltare, iar colaborarea cu furnizori experimentați în domeniu este esențială succesului pe termen lung.

Nevoia de tehnologii avansate de Firewall, în creștereFoto: Dreamstime

GTS Telecom, companie locală cu vastă expertiză în domeniu, prioritizează de mulți ani gestionarea flexibilă a securității cibernetice pentru clienții. GTS Firewall as a Service (FWaaS) este una dintre soluțiile cheie, complete, în acest sens.

Produsul este lansat în România de aproape trei ani, interval în care s-a dovedit esențial în protejarea companiilor care îl au integrat. Pentru a vedea de ce din ce în ce mai multe companii optează pentru această soluție, listăm mai jos cinci avantaje esențiale.

1. Politică de securitate unitară

În primul rând, FWaaS protejează companiile prin același firewall. Astfel, platforma permite o politică de securitate unitară pentru protecția datelor din rețeaua LAN, securizarea rețelei WAN, conectarea utilizatorilor mobili la serverele companiei, distribuirea egală a traficului către servere multiple, protecția serverelor de aplicații, restricționarea accesului către website-uri și aplicații non-business, dacă politicile interne o cer, și verificarea antispam și antivirus a e-mailurilor. Pentru chestiuni de securitate și conectivitate GTS oferă o singură persoană de contact. Pentru persoanele interesate de detalii tehnice, merită menționat că FwaaS face parte din categoria de servicii de protecție perimetrală NextGeneration Firewall, bazat pe tehnologie furnizată de un Leader, potrivit rapoartelor de specialitate Gartner.

2. Ușor de folosit

Soluția este integrată în infrastructura GTS și poate fi implementată rapid, fără achiziție de hardware, software sau licențe costisitoare. Implementarea include asigurarea unei configurații tip high-availability și găzduirea în centrul de date propriu, mentenanța și upgrade-urile fiind responsabilitatea GTS.

3. Grad ridicat de personalizare

Capacitatea de protecție a traficului de internet poate fi redimensionată în timp, în funcție de evoluția nevoilor companiilor. Clienții pot alege unul din cele trei tipuri de abonamente disponibile: Basic, Premium și Professional.

4. Suport dedicat

GTS oferă suport și mentenanță pe tot parcursul derulării contractului. Toate update-urile și operațiunile de întreținere sunt făcute de specialiști GTS. Pentru companiile cu nevoi de securitate specifice, există posibilitatea gestionării serviciului cu resurse proprii.

5. Transparență

FWaaS oferă o imagine clară asupra atacurilor derulate asupra companiilor. Rapoartele permit o bună analiză a măsurilor de securitate și identificarea vulnerabilităților, în vederea adoptării măsurilor adecvate. Acestea includ și informații despre comportamentele angajaților, care pot submina măsurile de siguranță ale companiilor.

Articol susținut de GTS