​Consiliul Concurenței a declanșat o investigație privind o posibilă înțelegere pe piața producţiei şi comercializării echipamentelor periferice și a consumabilelor între OKI Europe Limited, prin intermediul sucursalei OKI Europe Limited Poland, şi distribuitorul său General Systems, a anunțat luni autoritatea de Concurență.

Imprimanta OKIFoto: OKI Europe Polska / Facebook
  • „Autoritatea de concurență are indicii că OKI Europe Limited, în calitatea sa de producător, a restrâns concurența prin acțiuni de limitare a comercializării și de fixare a preţurilor de revânzare în relaţia cu distribuitorul său.
  • În acest context, Consiliul Concurenţei, cu sprijinul autorității de concurență din Polonia, a efectuat o inspecţie inopinată la sediul sucursalei companiei OKI Europe situat în Polonia.", se arată în comunicatul Consiliului Concurenței.

OKI Europe Limited este un producător de echipamente periferice (imprimante și multifuncționale) dedicate, în principal, clienților business. OKI Europe Limited Poland, sucursala din Polonia a companiei OKI Europe Limited, comercializează produse marca OKI pe teritoriul României prin intermediul distribuitorilor.

General Systems SRL este o companie care are ca obiect de activitate importul și distribuția către o rețea de reselleri din România de echipamente periferice (imprimante și multifuncționale) marca OKI, precum și distribuția altor echipamente periferice.

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei.

Documentele ridicate de către autoritatea de concurență din Polonia vor fi transmise spre analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.