Ministrul Transporturilor anunță creșterea tarifelor pentru bilete de tren cu 20%, după 9 ani în care nu s-a operat vreo modificare de preț, a scris pe Facebook ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Ministrul pomenește că CFR a solicitat creșterea tarifelor, însă trebuie precizat că biletele se scumpesc numai prin ordin de ministru.

TrenFoto: CFR Infrastructura

Decizia va intra în vigoare de la 1 iulie 2022.

„Guvernul a aprobat astăzi bugetul CFR Călători. Compania CFR Călători a solicitat creşterea tarifelor pentru bilete de la 1 iulie 2022! Mai exact: o majorare cu 20%, după 9 ani în care nu s-a operat vreo modificare de preţ. Vorbim de prima actualizare de tarife din 2013 încoace, în condiţiile în care preţurile la carburanţi şi energie electrică au crescut constant!”, a scris Grindeanu, pe Facebook.

„Suntem conştienţi de necesitatea unor investiţii continue în infrastructura feroviară, iar CFR Călători este printre principalii beneficiari ai finanţărilor prin PNRR. Voi urmări îndeaproape implementarea proiectelor pentru modernizarea materialului rulant şi pentru achiziţia de material nou”, mai spune ministrul Grindeanu.